Bournemouth vs Southampton: Sørkyst-derby med høyt press på begge lag

Bournemouth tar imot Southampton i sesongens første sørkyst-derby i Premier League. Begge lagene kommer til kampen med svake resultater og poeng er avgjørende for å snu den negative trenden. Bournemouth har tapt sine to siste Premier League-kamper uten å score men laget har ikke tapt tre strake kamper uten mål siden slutten av 2022/23-sesongen. Med et solid men noe ujevnt hjemmebanefacit håper Bournemouth å bryte rekken av målløse hjemmemøter mot Southampton, noe som strekker seg tilbake til 2016.

Southampton på sin side har hatt en katastrofal start på sesongen. De har kun ett poeng på fem kamper. Manager Russell Martin uttrykte sin skuffelse etter at laget mistet en sen ledelse mot Ipswich. Han insisterer på at laget forbedrer seg, men det gjenstår å se om de kan bryte en vond trend borte. Der har de har tapt syv av sine siste ni Premier League-kamper på bortebane.

Begge lagene er desperate etter poeng og dette derbyet kan bli en nøkkelkamp for videre utvikling.

  • Dato: Mandag 30. september 2024
  • Avspark: 21:00
  • Sted: Vitality Stadium, Bournemouth
  • Dommer: Michael Oliver
  • Odds: 1: 1.60, X: 4.20, 2: 5.25

Spill på kampen på Sportaza

100% opptil 2.100 kr

Bournemouth er på jakt etter hjemmeseier

Bournemouth går inn i denne kampen etter to strake tap i Premier League. Laget har slitt med å score, noe som har vært en stor bekymring. Selv om de tapte sist uten å finne nettmaskene har de ikke tapt tre strake kamper uten mål siden slutten av 2022/23-sesongen.

Hjemmeformen deres har vært ujevn denne sesongen. De står med én uavgjort og ett tap på Vitality Stadium. Men de har et solid historisk hjemmeregister i Premier League der de har scoret i alle bortsett fra én av de siste ni hjemmekampene. Dette gir laget håp om å finne tilbake til formen.

En spiller å se opp for er Antoine Semenyo. Han har hatt 24 avslutninger så langt i sesongen, kun slått av Erling Haaland i Premier League. Bournemouth trenger at han finner veien til målet i denne kampen for å bryte den negative trenden.

Manager Andoni Iraola må se kampen fra tribunen etter en ett-kamps suspensjon. Likevel vil laget være motivert til å prestere på hjemmebane der de ikke har tapt to hjemmekamper på rad under hans ledelse.

Dette er en viktig kamp for Bournemouth som sårt trenger tre poeng for å komme ut av den negative spiralen de befinner seg i.

Southampton er i desperat behov av poeng

Southampton har hatt en vanskelig start på Premier League-sesongen. Etter fem kamper står de med kun ett poeng som er deres dårligste ligastart siden 1998. Laget har slitt både defensivt og offensivt og de er fortsatt uten seier i ligaen. Den siste kampen mot Ipswich endte med et skuffende 1-1-resultat der Southampton mistet ledelsen sent i kampen.

Manager Russell Martin har uttrykt sin frustrasjon over manglende resultater, men han mener laget viser forbedringer. Likevel har de store utfordringer å overkomme, særlig på bortebane. Southampton har ikke vunnet noen av sine siste ni bortekamper i Premier League. For å gjøre situasjonen verre har de også sluppet inn tre eller flere mål i hver av de siste tre møtene med Bournemouth.

Southampton må også klare seg uten viktige spillere. Både Will Smallbone og Kamaldeen Sulemana er ute med skader og dette svekker laget ytterligere. En lysglimt har vært unge Tyler Dibling som nylig scoret sitt første mål for klubben. Hans prestasjoner har allerede fanget interessen til større klubber som Manchester United.

Denne kampen er avgjørende for Southampton. De må finne en måte å snu den dårlige formen på ellers kan sesongen fort utvikle seg til en kamp for overlevelse.

Oddstips – Bournemouth tar tre poeng

I denne Sørkyst-derbyen har Bournemouth en gyllen mulighet til å sikre tre viktige poeng. Til tross for et par tunge tap i de siste kampene har de vist styrke på hjemmebane og mot et Southampton-lag i krise ser Bournemouth ut til å ha en klar fordel. Southampton har slitt voldsomt denne sesongen med kun ett poeng på fem kamper. De har ikke vunnet noen av sine siste ni bortekamper i Premier League.

Bournemouth har en solid hjemmestatistikk mot nyopprykkede lag og har scoret i alle bortsett fra én av sine siste ni hjemmekamper. Antoine Semenyo har vært en konstant trussel offensivt med mange skudd. Det er stor sjanse for at han kan finne nettmaskene her.

Southamptons forsvar har vært svak og spesielt på dødballer. Dee har sluppet inn flest mål fra slike situasjoner denne sesongen. Dette gir Bournemouth en ekstra fordel i kampen. Med deres hjemmepublikum bak seg og Southampton i dårlig form er oddstipsen klar: Bournemouth tar alle tre poengene i dette viktige derbyet til odds 1,60.