Grunnene til at Premier League er det beste av fotball!

 

Den engelske Premier League, EPL, er ofte hevdet å være den beste fotballkonkuransen i verden. Men har denne påstanden noen troverdighet? Hva skiller det ut fra andre ligaer i Europa eller La Liga i Spania?

Det kan hevdes at den store populariteten til den engelske ligaen bare kommer fra den massive TV dekningen den blir tidelt i alle verdens land. Er det noe grunnlag for å erklære det den beste ligaen? Har ikke andre ligaer og land lik salgsstyrke?

I de fleste europeiske ligaer er tittelen ofte et spørsmål av interesse for to rivaliserende klubber, kanskje tre, men i EPL er det ofte seks klubber som realistisk kunne bli kronet mestere. Seks klubber. Tenk på det. Chelsea, Manchester City, Tottenham Hotspur, Arsenal, Liverpool og Manchester United.

Hvordan vet du at EPL har flere kvalitetsspillere som konkurrerer regelmessig enn noen annen liga i verden? Vel, bare se på prosentandelen spillere som spiller for sine land i toppfotballturneringer som for eksempel Euro 2012 og VM 2014. I Euro 2012 leverte EPL 74 spillere, nesten 20% av totalt antall, mens La Liga leverte 32 spillere og Serie A 31. Du finner også lignende tall for VM-turneringen. Den engelske Premier League er langt foran de andre når det kommer til å levere ”creme de la creme” til store konkurranser.

I Premier League trenger du ikke å reise langt for å møte første klasses stadioner. De har enestående sitteplasser, utsikt og fasiliteter. I tillegg har klubbene upåklaglige spilleområder for å fotball gjennom hele sesongen.

De ti beste klubbene i Premier Leauge har alle enestående hjemmebaner - fra de tradisjonelle rektangulære favorittene som Old Trafford og Anfield, til de moderne feltene som Emirates Arena. Selv de mindre klubbene har godt utformet stadiumer, ofte bygget ut i fra høye standarder.

Da BBC første kringkastet fotball tilbake i 1965 var sendingene sendt i et skurrete svart og hvit bilde. Selv på den tiden satt det noen millioner å fulgte med på kampene på tvskjermen, selv om målene var relativt uskarpe!

Spoler vi fremover 35-40 år er den engelske toppligaen nå sett av over 600 millioner mennesker i rundt 200 land, svimlende tall. Kampene sendes til og med live på internett. Inntektene fra oversjøiske sendingsrettigheter er enorme, men det som er spesielt med Premier Leauge er at de distribueres kollektivt blant de 20 klubbene. I andre europeiske ligaer, med unntak av noen, har pengene en tendens til å gå til de enkelte klubber med mest mediedekning og supportere.

Nå vet vi hvorfor hele verden elsker den engelske Premier League


comeon

ComeOn oddsbonus 500% opp til 500 kr.

Besøk ComeOn ..

betsafelogga

Få et risikofritt spill verdt opptil 1000 kr

Besøk Betsafe ...

mobilbetlogo

Mobilbet har satset stort på mobilbetting, men spilles også enkelt på din pc eller Mac. Nye spillere hos Mobilbet får 500% oddsbonus opp til 500 kr

Besøk Mobilbet...

nordicbet

NordicBet - opp til 1000 kr gratisspill

Besøk NordicBet ...

betssonthumb (2)

Betsson tilbyr 100% oddsbonus opp til 2000 kr

Besøk Betsson ...


2019-08-09   Premier League sesongen 2019-2020
For de fotballfrelste er spenningen til å ta og føle på. I Norge er Eliteserien halvspilt, mens det er klart for sesongstart i de fleste store europeiske ligaene. Det inkluderer blant annet spanske La Liga, tyske Bundesliga, franske Ligue 1 og italienske Serie A. Ikke minst er det serieåpning i Premier League med kampen mellom Liverpool og nyopprykkede Norwich den 9. august 2019.

Les mer...
Fotball vm: glede og skuffelseBetting Sider og Bonus    Nettets beste bettingsider    På jakt etter gode spillselskaper?  Bette på Champions League  Betting bonus   Fotball-VM 2018

 

website statistics