Gjennomgang av Gruppe A – D i EM 2024 med spilltips

Vi vil i to omganger se nærmere på de åtte EM-gruppene og presentere oddsene på de som er favoritter til å gå videre. Det kommer sikkert til å bli en spennende turnering som vi virkelig ser frem til.

Oddsene er hentet fra Unibet

200% opptil 100 EUR

Gruppe A

 • Tyskland
 • Sveits
 • Ungarn
 • Skottland
Lag Vinner 2 beste
Tyskland 1,30 1,10
Sveits 7,00 2,00
Ungarn 9,00 2,25
Skottland 12,00 2,40

Som vertsnasjon ligger all press på Tyskland. «Die Mannschaft» er favoritter til å vinne gruppen, og alt annet ville være en overraskelse. Spesielt med tanke på at de spiller på hjemmebane. Men det er ingen enkel gruppe, selv om ingen av lagene utfordrer om tittelen.

Sveits har god organisasjon og pleier å være vanskelige å vinne mot. Ungarn har vist at de kan slå hvem som helst, og deres offensive spill har gjort suksess. Skottland er det laget som er tippet sist i gruppen, men de har vist at de på en god dag kan vinne mot store nasjoner.

 • Vårt oddstips: Vi tror at Tyskland og Ungarn går videre til sluttspillet. Sveits har lavere odds enn Ungarn, men den fotballen Ungarn har spilt er vinnende, og derfor tror vi de følger Tyskland som et av de to beste lagene i Gruppe A.

Gruppe B

 • Albania
 • Kroatia
 • Italia
 • Spania
Lag Vinner 2 beste
Albania 26,00 6,50
Kroatia 5,50 1,70
Italia 3,00 1,55
Spania 1,80 1,20

Dødens gruppe er helt klart Gruppe B og Albania hadde nok ingen fest da trekningen var klar. Hvis de klarer å ta poeng ville det være en ekstremt stor prestasjon med tanke på hvilket motstand de har i Gruppe B.

Spania er favoritter til å vinne gruppen, men vi vil løfte en advarsel for Kroatia. De har et ekstremt dyktig lag og massevis av rutine. Italia er regjerende europamestere og er et lag man alltid skal passe seg for. Likevel føles de ikke like sterke som tidligere utgaver, selv om det selvfølgelig er flust av verdensstjerner.

 • Vårt oddstips: Vi tror at Italia vil få det tøft og ende på tredjeplass i gruppen. I stedet vil Spania og Kroatia være de to lagene som går videre direkte fra Gruppe B. Italia må håpe at de kan gå videre som en av de fire beste treerne, for da kan alt skje. For eksempel vant Portugal EM 2016 etter å ha gått videre som treer.

Gruppe C

 • Danmark
 • England
 • Serbia
 • Slovenia
Lag Vinner 2 beste
Danmark 5,00 1,80
England 1,40 1,15
Serbia 9,00 2,15
Slovenia 11,00 3,50

England er favoritter til å vinne hele EM-sluttspillet og mye tyder på at de kan gå langt. I Gruppe C skal de ikke ha noen større problemer med å vinne gruppen, selv om EM-mesteren fra 1992, Danmark, er en av motstanderne.

Gareth Southgate kommer med et ungt lag fullt av talent og håper å kunne lede England til sitt første EM-gull noensinne. Den største utfordreren er Danmark, våre nordiske naboer. Det danske laget har mange spennende spillere og rutine fra mesterskap. I det forrige EM nådde de semifinalen, men VM 2022 i Qatar er noe de helst vil glemme.

Serbia er outsideren som kan overraske. De har et dyktig lag og på en god dag kan de helt klart gi Danmark kamp. Det blir interessant å se hvordan de kan stå opp mot England i åpningskampen.

 • Vårt oddstips: Her tror vi ikke på noen overraskelser, men at England og Danmark går videre som de to beste lagene i Gruppe C. Begge lagene har for sterke tropper til å ikke gå videre foran nasjoner som Serbia og Slovenia. Serbia ender på tredjeplass i gruppen, mens Slovenia blir jumbo.

Gruppe D

 • Østerrike
 • Frankrike
 • Nederland
 • Polen
Lag Vinner 2 beste
Østerrike 9,00 3,00
Frankrike 1,53 1,20
Nederland 3,75 1,65
Polen 11,00 3,00

Gruppe D er en tøff gruppe hvor Frankrike og Nederland er favoritter til å gå videre. Frankrike har ifølge oss turneringens beste tropp og en trener som vant VM i 2018 og nådde finalen i VM 2022. Men den virkelig store triumfen i EM har Deschamps ikke oppnådd som trener. Frankrike har ikke vunnet EM siden 2000 da de beseiret Italia på Golden Goal.

Nederland er alltid farlige i mesterskap, selv om de ikke har den samme stjernespekkede troppen som før. Ronald Koeman er kanskje ikke den mest moderne treneren og det kan bli utfordrende da både Østerrike og Polen er sterke motstandere. For Polen handler alt om å få stjernen Lewandowski tilbake fra sin skade.

 • Vårt oddstips: Frankrike går videre og vi tror at Østerrike kan overraske foran Nederland som ikke har den samme skarpheten som tidligere. Derfor spiller vi på Frankrike og Østerrike som de to beste lagene.