Test Asian Handicap

Holder man på med sportsbetting er det mer enn nok å spille på. Spesielt innenfor den største idretten av dem alle som er fotball. Enkelte kamper gir så mye som 250 forskjellige ting å spille på, men om man foretrekker å spille på sluttresultatet i kampene med favorittlaget kan det være at man synes at det kaster litt lite av seg om dette er et av de dominerende lagene. Om man da ikke har prøvd det tidligere kan det være på tide å teste ut Asian Handicap. Det gir sjanser for spill til høyere oddsbetingelser på favorittlaget.

Bettingsider med Asian Handicap

100% opptil 5.000 kr

10% ukentlig cashback

100% Opp til 1.500 KR i gratisspill

100% opptil 2000 NOK

100% upptil 6000 kr – Eksklusiv betting bonus

100% opptil 2000 NOK

100% opptil 2.100 kr

100% opp till 2000 NOK

Dette er Asian Handicap

Test Asian Handicap

Spillvarianten har sin opprinnelse Asia hvor det er den dominerende spillformen. Den gjorde sitt store inntog i Europa på begynnelsen av 2000-tallet og er nå en av de mest populære bettingformene. I vestlig tipping bruker man tre utfall av en fotballkamp: hjemmeseier, uavgjort eller borteseier. Det er ofte lett å predikere hvem som vinner, men uavgjortmuligheten kompliserer bildet. I Asian Handicap fjernes muligheten for uavgjort og fokus settes på forskjellen mellom de to lagene. Ender kampen uavgjort returneres innsatsen.

Asian Handicap benyttes oftest i fotball, men kan også overføres til mange andre idretter. Bettingformen er et verktøy hos bettingsider for å gi spillerne flere valg i kamper hvor styrkeforskjellen mellom lagene er store. I kamper hvor faren er overhengende for at et lag vil styre hele kampen, gir man underdogen en teoretisk fordel slik at det blir mer attraktivt å spille på kampen siden favoritten får en større utfordring. Dermed blir oddsbetingelsene bedre på storfavoritten og den potensielle gevinsten høyere.

Spillvarianten gir det antatt dårligste laget et forsprang på et visst antall mål. Det brukes kvarte, halve, trekvarte og hele mål. Ved spill på kvarte og trekvarte mål deles innsatsen på henholdsvis uavgjort og halve mål samt hele og halve mål. Forspranget gis for å gi begge lagene den samme vinnersjansen. Siden forspranget tildeles slik begge lagene skal ha samme mulighet til å vinne, blir oddsbetingelsene ganske like for begge de to mulige utfallene. Det betyr mye bedre betingelser på en storfavoritt, men også større risiko.

Asian Handicap i praksis

Det kan spilles på begge lagene. I en tenkt kamp med kvarte mål kan handikapet se slik ut: Rosenborg -1,25, Odd +1,25. Spiller man på Rosenborg plasseres innsatsen 50-50 på Rosenborg -1 og Rosenborg -1,5. Seirer Rosenborg med minst to mål er veddemålet vunnet. Spill på Odd ender med tap. Kampen slutter 2-0 og kampens teoretiske resultat er (2-1,5=)0,5-0 og (2-1,0=) 1-0. Vinner Rosenborg med kun 1 mål refunderes halve innsatsen, den andre er tapt. Da er kampens teoretiske resultater (1-1=)0-0 og (1-1,)=-0,5-0. Spill på Odd gir dermed gevinst i henhold til odds på halvparten, mens resten av innsatsen refunderes. Ender kampen uavgjort 0-0 (alle uavgjortresultat gir samme utfall) er veddemålet på Rosenborg tapt. Teoretiske kampresultater blir da (0-1,5=)-1,5-0 og (0-1=)-1-0. Spill på Odd er vunnet. Det samme gjelder selvsagt om Odd vinner selve kampen.