Premier League 2021/22 – alt før seriestart

Det er tid for den 29. sesongen i Premier League noensinne, og fansen er endelig tilbake på arenaene igjen. Manchester City er regjerende mestere og også favoritter ifølge spillselskapene til å vinne Premier League 2021/22. Brentford, Norwich City og Watford er nykommere der Brentford gjør sin første sesong noensinne i topprundingen.

  1. august er det tid for premiere i Premier League og det ser ut til å bli en sesong utover det vanlige. Som vanlig er det brukt mange milliarder kroner på transfers, der Manchester Citys signering av Jack Graelish slo ny rekord for ligaen noensinne. Manchester United har også vært interessant da Raphael Varane og Jadon Sancho ble kjøpt mens Chelsea har kjøpt Romelu Lukaku.
100% opptil 5.000 kr

10% ukentlig cashback

100% Opp til 1.500 KR i gratisspill

100% opptil 2000 NOK

100% upptil 6000 kr – Eksklusiv betting bonus

100% opptil 2000 NOK

100% opptil 2.100 kr

100% opp till 2000 NOK

20 klubber i ligaen

Som vanlig er det 20 lag som utgjør i Premier League, der 17 lag fra forrige sesong forblir i ligaen mens ligaen, akkurat som hvert år, har tre nykommere. Hele seks lag kommer fra London, mens andre lag også kommer fra England. Det er ikke noe lag fra Wales i årets Premier League.

Fire lag har nye trenere og det handler om Crystal Palace, Wolverhampton Wanderers, Everton og Tottenham Hotspur. Crystal Palace Roy Hodgson har pensjonert seg og blitt erstattet av Patrick Vieira. Wolverhamptons Nuno Espiriti Santo har dratt til Tottenham Hotspur i stedet for Ryan Mason som var midlertidig manager etter at Mourinho ble sparket. Derfor har Bruno Lage blitt med Wolves i stedet. Everton har ikke lenger Carlo Ancelotti som trener da han dro til Real Madrid. I stedet har Rafael Benítez gått inn som hovedtrener.

De er favoritter i henhold til oddsen

Manchester City – 1,70

Chelsea – 5,75

Liverpool – 6,50

Manchester United – 6,50

Tottenham – 40,00

Leicester City – 40,00

Arsenal – 50,00

Everton – 100,00

Leeds – 125,00

Oddsen viser at Manchester City er ganske klare favoritter til å vinne ligatittelen. Dette er ikke så rart med tanke på at de vant i overlegen stil forrige sesong. De har også styrket laget med Jack Graelish og Harry Kane sies også å være klar for klubben.

Men hvordan ser det egentlig ut bak City? Chelsea vant Champions League og har samme lag som forrige sesong. De brukte mange milliarder for sesongen 2020/21, og har nå rekruttert Romelu Lukaku. I tillegg har spillerne Timo Werner, Kai Havertz, Hakim Ziyech og Ben Chilwell hatt et år å akklimatisere seg, og det er mye potensial i laget som vant Champions League.

Liverpool vant Premier League for første gang i 2019/20 og har fått tilbake Virgil van Dijk. Men spørsmålet er om det er nok til å vinne ligaen? Konaté fra Leipzig er kjøpt, men vil de klare å utfordre City og Chelsea?

Norske Ole Gunnar Solskjær har en bedre tropp enn i fjor

Den norske treneren Ole Gunnar Solskjær fortsetter å få tillit som trener for Manchester United. Han ledet laget til andreplass forrige sesong. I tillegg gikk laget videre til finalen i Europa League, men tapte på straffer. Solskjær ble kritisert etter det siste tapet, men har gjort gode ting med United.

Han har forynget troppen og kvittet seg med mange spillere som ikke var nødvendig. Nå er backlinjen styrket med Raphael Varane samtidig som Jadon Sancho også er kjøpt inn. Kan Solskjær lede laget til en ligatittel? Oddsen viser at de kommer til å være blant de 4 beste, men at det kan være vanskelig å vinne ligaen.

Big 6 er nesten oppløst

I England er det snakk om Big 6, som er de seks største klubbene i ligaen i form av Man City, Man United, Liverpool, Chelsea, Tottenham og Arsenal. Men Arsenal og Tottenham er ikke det de pleide å være. Forrige sesong endte de på 7. og 8. plass i Premier League. i stedet er det Leicester som har blitt et av topplagene i ligaen. De vant FA -cupen og endte på femteplass i Premier League, bare ett poeng bak Chelsea på fjerdeplass og vant også Community Shield mot City.

West Ham kom på sjetteplass under David Moyes, som ikke mange hadde forventet. Leeds og Everton er også i den øverste halvdelen og håper å gjøre det bra igjen i år. At Everton hentet inn Rafael Benitez er tydelig interessant. Spesielt med tanke på at han tidligere trente deres verste rival Liverpool.

Norske spillere i Premier League

Kristoffer -August Klaesson – Leeds

Joshua King – Watford

Leo Skiri Østigård – Brighton & Hove Albion

Kristoffer Vassbakk Ajer – Brentford

Hvem scorer flest mål i serien?

Harry Kane eller Mohamed Salah? Det er det store spørsmålet om hvem som scorer flest mål i løpet av sesongen. Harry Kane har vunnet skytterligaen flest ganger de siste sesongene, og nå som han ser ut til å dra til Manchester City, blir det sikkert enda flere mål for gode Kane. Mohamed Salah hadde en hysterisk målform i 2018/19 sesongen, men var ikke like god forrige sesong. Det gjenstår å se om han kan prestere bedre i 2021/22?

Timo Werner, Gabriel Jesus og Raheem Sterling er andre spillere som ifølge oddsen kan score mange mål, akkurat som Calvert-Lewin, Pierre Aubameyang og Bruno Fernandes.

Tredje sesong med VAR

VAR (Video Assistant Referee) er alltid en het debatt blant fotballfans. Før sesongen har Premier League sagt at skal bruke VAR litt annerledes. Ligaen vil gjøre som i EM, der fremfor alt såkalte “soft penalties” vil forsvinne i større grad. Samtidig var dette ikke noe UEFA lyktes med under EM, men det gjenstår å se om Premier League kan gjøre det annerledes. 22 dommere er utnevnt til å dømme kampene pluss 28 assisterende dommere.

Hvem forlater ligaen?

Nykommerne Norwich, Watford og Brentford er favoritter til å forlate Premier League. Bookmakere tror også Crystal Palace og Newcastle United kommer til å få det tøft. Imidlertid er det veldig sjelden at alle tre nykommerne forlater serien, så det vil sannsynligvis ikke skje denne sesongen.

Brentford blir spennende å følge. Ikke bare fordi de har Kristoffer Vassbakk Ajer, men fordi de aldri har spilt kamp i Premier League før. Fra et norsk perspektiv er Watford også et lag å holde styr på. De har Joshua King som ble med på en free transfer etter at kontrakten hans gikk ut med Everton. Han fikk bare spille 11 kamper for Everton i ligaen forrige sesong. Men King har vist sine kvaliteter før for Bournemouth. Hvis han kan nå samme nivå denne sesongen, blir det mange mål for Watford.