Norges beste fotballspiller

Det er snakk om en gylden generasjon norske fotballspillere og det er ikke så rart med tanke på hvilke spillere som er ute i de store ligaene akkurat nå. Det mest kjente eksemplet er selvsagt Erling Haaland som har hatt stor suksess i Dortmund og nå tilhører Manchester City. Sammen med Martin Ødegaard er de navet i norsk fotballs fremtid. Men det er andre gode spillere også som Joshua King, Tokmac Nguen, Alexander Sørloth og Jens Petter Hauge.

Betting på fotball på disse bettingsider

100% opptil 5.000 kr

10% ukentlig cashback

100% Opp til 1.500 KR i gratisspill

100% opptil 2000 NOK

100% upptil 6000 kr – Eksklusiv betting bonus

100% opptil 2000 NOK

100% opptil 2.100 kr

100% opp till 2000 NOK

Erling Braut Haaland

Den absolutt største norske stjernen er uten tvil Erling Braut Haaland. Den norske spissen slo gjennom i Molde før han ble kjøpt av Red Bull Salzburg. Der fortsatte suksessen med masse mål, noe som førte til at Borussia Dortmund rekrutterte den unge spissen. Suksessen i Dortmund har bare fortsatt og hans siste sesong ble for eksempel 22 mål i Bundesliga på 24 kamper og masse mål i Champions League. Det fikk Manchester City til å bruke €150 millioner på ham og fra sesongen 2022/23 og utover vil han spille for samme klubb som faren hans.

Martin Ødegaard

Med Haaland og i Premier League skal han spille i samme liga som Martin Ødegaard. Ødegaard ble regnet som verdens kanskje største talent da Real Madrid rekrutterte ham fra Strømsgodset. Det ble spill i Castilla men Ødegaard fikk aldri det store gjennombruddet. I stedet ble det utlån til Heerenveen, Vitesse og Real Sociedad. Men det var først da han gikk til Arsenal at ting begynte å gå veldig bra. I dag er han en viktig spiller i «Gunners» og fortsetter å imponere. Martin Ødegaard har blitt 23 år, men har allerede hatt en lang karriere i Europa. Hvis han kan fortsette utviklingen, kan det bli veldig bra.

Norske fotballspillere

Alexander Sørloth

Den 26 år gamle spissen har tilhørt mange klubber i karrieren. Etter å ha slitt med å ta plass i Rosenborg ble det i stedet Bodø/Glimt for spissen i 2014/15-sesongen. Det gikk så bra at FC Groningen rekrutterte ham og allerede en sesong senere var det i stedet FC Midtjylland som ble neste destinasjon. Etter et år i Danmark, rekrutterte Crystal Palace ham og lånte ham deretter ut live. Han har tilhørt Crystal Palace, men tilbrakte tiden sin i klubben på utlån til KAA Gent, Trabzonspor. I dag tilhører Sørloth RB Leipzig, men tilbrakte forrige sesong på lån hos Real Sociedad.

Jens Petter Hauge

22 år gamle Hauge fikk sitt store gjennombrudd i Bodø/Glimt som vant ligaen og måtte deretter møte AC Milan i kvalifiseringen til Europa. Der imponerte han så mye at Milan valgte å rekruttere ham til klubben sin. Etter noen kamper valgte Milan å låne ham til Frankfurt hvor han tilbrakte sesongen 2021/22. Jens Petter Hauge har gjort det bra i Frankfurt som vant Europa League og har også fått sjansen på det norske landslaget og er nå fast.

Joshua King

Joshua King er den spilleren som har flest spilte kamper i britisk fotball av dagens aktive norske spillere. Han har fylt 30 år og tilhørte Watford, som forlot Premier League i sesongen 2021/22. Men King kan ikke klandres for det selv om han ikke scoret mer en fem mål og tre assist på 32 kamper. Joshua King har scoret for mange Premier League-klubber som Bournemouth, Everton og Watford. Han slo gjennom i Manchester Uniteds akademi, men klarte aldri å ta en plass. Nå gjenstår det å se hvor han går videre så du fortsatt kan spille på King på bettingsider.

Tokmac Nguen

Selv om han kanskje ikke spiller på det absolutt høyeste nivået, har Tokmac Nguen hatt en interessant karriere. Det har blitt en landskamp for Norge etter mange år i Strømsgodset. I dag tilhører han ungarske Ferencváros hvor han er mye flinck. Han er en flinck spiller og scorer mange mål for klubben sin.