Premier League sesongen 2019-2020

For de fotballfrelste er spenningen til å ta og føle på. I Norge er Eliteserien halvspilt, mens det er klart for sesongstart i de fleste store europeiske ligaene. Det inkluderer blant annet spanske La Liga, tyske Bundesliga, franske Ligue 1 og italienske Serie A. Ikke minst er det serieåpning i Premier League med kampen mellom Liverpool og nyopprykkede Norwich den 9. august 2019. Mange nordmenn har et ekstra stort hjerte for engelsk fotball og for de anglofile er serieåpningen av Premier League 2019/2020 nesten like stort som jul, nyttår og 17. mai. Lagene er klare og det er duket for festfotball i Premier League nok en sesong!

100% opptil 5.000 kr

10% ukentlig cashback

100% Opp til 1.500 KR i gratisspill

100% opptil 2000 NOK

100% upptil 6000 kr – Eksklusiv betting bonus

100% opptil 2000 NOK

100% opptil 2.100 kr

100% opp till 2000 NOK

Premier League siden 1992

Den første sesongen med Premier League var i 1992/1993 og 2019/2020 blir den 28. sesongen under dette navnet. Imidlertid ble det kåret en engelsk seriemester 93 ganger fra 1888/1889 til og med 1991/1992. De eneste sesongene uten en ligamester var 4 og 6 sesonger under henholdsvis første og andre verdenskrig. Siden Premier League så dagens lys har 49 lag spilt der, men kun seks lag har klart å vinne den. Det er Blackburn Rovers, Arsenal, Manchester City, Chelsea. Leicester City og Manchester United. Man U har flest titler med 13 og de vant også den første sesongen av Premier League. Leicester ble den mest overraskende ligamesteren da de vant i 2015/2016-sesongen. Siden oppstarten er det 6 lag som har spilt i Premier League hver eneste sesong. Det er Liverpool, Chelsea, Everton, Arsenal, Tottenham og Manchester United.

Tre gamle PL-kjenninger rykket opp

I Premier League er det 20 lag og det betyr at det skal spilles totalt 380 kamper frem til det siste fløyesignalet blåses i mai neste år. Tre gamle kjenninger rykket opp fra Championship til Premier League foran denne sesongen. Det er Norwich City med norske Alexander Tettey på laget, Sheffield United og Aston Villa. Med Villa på plass har atter en gang Englands nest største by Birmingham et lag i det ypperste selskap. Aston Villa spilte uavbrutt i Premier League fra 1992 til 2016. Norwich rykket også ned etter 2015/2016-sesongen, mens Sheffield United ikke har spist kirsebær med de store siden sesongen 2006/2007. Hvordan nykommerne vil gjøre det er alltid vanskelig å spå noe om. Mange sliter med å overleve i toppserien mer enn en sesong, men det er også noen som overrasker stort og får en god plassering.

De seks store vil fortsette dominansen

I Premier League er det stort sett seks lag som dominerer om ikke lag som Leicester eller Everton blander seg inn. De seks første plassene i ligaen går stort sett til Liverpool, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham og Manchester United. Om ikke et lag tar en «Leicester» så vil nok kampen om de øverste plassene nok en gang stå mellom The Big Six.

Forrige sesong var det kamp helt inn om tittelen mellom Liverpool og Manchester City. De to lagene var i en liga for seg og mye tyder på at de kommer til å ligge et hestehode foran også sesongen 2019/2020. City har mistet forsvarsklippen Vincent Kompany til Anderlecht og Danilo til Juventus, men fått inn forsvarere som Joao Cancelo (60 millioner £) fra Juventus og Angelino fra PSV Eindhoven (tilbakekjøp). På midtbanen er Rodri kommet fra Atletico Madrid for 62,8 millioner £. Med andre ord er laget til Pep Guardiola neppe særlig svekket. Det er heller ikke Liverpool. Adrian kom på free agent transfer fra West Ham da Simon Mignolet ble solgt til Club Brugge. Unge Sepp van den Berg er kjøpt fra PEC Zwolle og Harvey Elliot fra Fulham. Daniel Sturridge og Albert Moreno er frigitt, og Danny Ings ble solgt til Southampton (18 mill. £) etter at han var utlånt til dem forrige sesong. Rafael Camacho er solgt til Sporting. Jürgen Klopp har dermed ikke shoppet mye i dette overgangsvinduet, men stallen er god og spillerne blir nok enda mer samspilte den kommende sesongen. At laget holder bra nivå viste det da de spilte uavgjort mot Manchester City i Community Shield.

Tottenham

Tottenham tapte Champions League-finalen mot Liverpool og endte nummer fire i ligaen, men mye tyder på at det blir medalje i 2019/2020-sesongen. Manager Mauricio Pochettino har styrket midtbanen med Tanguy Ndombele fra Lyon for 55 millioner £, i tillegg til Giovani Lo Celso fra Real Betis og Ryan Sessegnon fra Fulham. Forsvarspilleren Kieran Trippier er solgt til Atletico Madrid.

Chelsea

Chelsea har fått klubblegenden Frank Lampard som manager. Med 3.-plass i ligaen og finaleseier over Arsenal i Europa League er forventningene store hos Chelsea-fansen. Utfordringen er at klubben ikke kan kjøpe spillere i dette overgangsvinduet. Riktignok har de kjøpt Mateo Kovacic for 40,5 millioner £ fra Real Madrid, men det er fordi han var på lån fra Real Madrid før overgangsnekten ble innført. Alvaro Morata er utlånt til Atletico Madrid, David Luiz overraskende solgt til Arsenal og stjernespilleren Eden Hazard solgt til Real Madrid for 90 millioner £. Dermed er klubben svekket i forhold til forrige sesong.

Arsenal

Arsenal har styrket forsvaret med kjøpet av David Luiz fra Chelsea og Kieran Tierney fra Celtic. Midtbanen er tilført Dani Ceballos på lån fra Real Madrid, og i angrep er Nicolas Pepe (72 mill. £) fra Lyon og Gabriel Martinelli fra brasilianske Ituano kommet inn. Samtidig har også mange forlatt laget til Unai Emery. Laurent Koscielny er solgt til Bordeaux, Krystian Bielik til Derby, David Ospina til Napoli. Frigitte spillere er Danny Welbeck (Watford) og Aaron Ramsey (Juventus). Stephan Lichtsteiner er free agent-spiller. Det er derfor vanskelig å vurdere Arsenal, men sannsynligvis vil de bli det svakeste av The Big Six.

Manchester United

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har styrket midtbanen med Daniel James fra Swansea. I forsvar er Aaron Wan-Bissaka (50 millioner £) hentet fra Crystal Palace. Med en prislapp på 80 millioner £ ble Harry Maguire tidenes dyrest forsvarsspiller da han ble hentet fra Leicester. Midtbanespilleren Ander Herrera gikk gratis til PSG og Romelu Lukaku har gått til Inter. I den røde delen av Manchester kreves det bedre resultater enn forrige sesong så presset på den norske manageren er stort.City er bookmakernes favoritt

Premier League sesongen 2019-2020

Ser man på bettingsiderne vurderinger før PL-sesongen 2019/2020 starter så tror alle bookmakerne at Manchester City tar sin tredje tittel på rad. Nest lavest odds gir det at Liverpool sikrer seg sølvet. Alle er også sikre på at Tottenham sikrer seg tredjeplassen. De fleste bettingselskapene tror at Chelsea blir nummer fire, men denne plassen får de sterk konkurranse av Man U om. Alle har Arsenal som nummer seks på tabellen når sesongen er over. Så sterk er dominansen fra disse lagene at ingen av dem kan spilles til høyere odds enn 2.40 på at de ender Topp 4 og 1.35 Topp 6. Av nykommerne mener bookmakerne at Aston Villa kommer til å gjøre det best, mens Norwich og Sheffield rykker direkte ned.