Fotball-VM 2018 – Hvem skal Norge heie på?

Siden det norske landslaget ikke klarte å kvalifisere seg til Fotball-VM 2018, så åpner dette opp et problem for gode nordmenn. Hvem er det som skal heies på når våre egne ikke er med? Herda fotballfans har kanskje allerede funnet sitt substitutt-landslag i forkant av fotballfesten som venter oss i sommer, mens andre kanskje sitter på gjerdet og venter litt før de velger lag.

NRK kommer nok til å fokusere på det danske landslaget så lenge det varer siden Norge ikke er med, sitter vi igjen med et vanskelig valg. NRK har allerede hatt problemer med å finne en vinkling som kan slå an hos norske tilskuere, og har tatt avgjørelsen om å følge det danske landslaget, og å ivareta den norske vinklingen ved å fokusere på deres trener, Norges egen Åge Hareide. Danmark spiller i den rød-hvite og blå gruppen, sammen med Australia, Frankrike og Peru, også kjent som Gruppe C. Første kamp med Danmark finner sted i Mordovina Arena den 16. Juni 2018, hvor Danmark møter Peru.

Bettingsider med odds på fotballs VM

100% opptil 5.000 kr

10% ukentlig cashback

100% opptil 5.000 NOK

100% upptil 6000 kr – Eksklusiv betting bonus

100% opptil 2000 NOK

100% opptil 2.100 kr

100% opp till 2000 NOK

100% opptil 2000 NOK

Mange i Norge har også en svakhet for engelsk fotball

For mange ville kanskje England vært et opplagt favorittvalg for Fotball-VM 2018. De fleste nordmenn som er glade i fotball følger uansett med på engelsk fotball, og er kjente med mange av de beste spillerne fra England gjennom Premier League. England er i Gruppe G, sammen med favorittlaget Belgia, Tunisia og Panama, og første kamp med England finner sted den 18. juni på Volgograd Arena, hvor de møter Tunisia.

Sverige eller Tyskland er også en mulighet

Dertil er det også mulig å heie på Svenskene, som er med i Gruppe F, sammen med det Tyske Landslaget. Her kommer de til å kunne måle seg med Sør-Korea og Mexico. Tyskland spiller sin første kamp i gruppespillet den 17. Juni mot Mexico ved Luzjniki Stadion i Moskva. Svenskene møter Sør-Korea den 18. Juni på Nizjnji Novgorod Arena.

Reise for å heie på ditt favorittlag under Fotball VM i Russland 2018?

Som du kanskje har lagt merke til, så er kampene godt spredt utover arealet av vårt store naboland i Øst. Selv om mange av arenaen er mulige å nås på enkelt vis fra Norge, så kan det være lurt å fokusere på forskjellige kamper innen et område. Reiseavstanden i Russland kan være store. Mellom det nære St. Petersburg, som er lett å nå med direkteflyvninger for oss, ligger hele 1 500 km før man kommer til den VM-arenaen som er lengst unna, i Kazan.

VM i fotball 2018 – Stadioner

Etter hvert som forberedelsene til VM i fotball 2018 går inn i sin endelige fase, er Moskva nesten helt klar til å ønske fotballfans fra hele verden velkommen. På dette stadiet har oppgraderinger av veinettet og forbedringer knyttet til kollektivtransport blitt gjennomført. Fremfor alt er konstruksjonen av stadionene nå i sluttfasen.

Tre av de 12 stadionene som vil bli brukt, er eksisterende stadioner som blir renovert, mens de resterende er nybygg. Alt av konstruksjons-arbeid og arkitektur er gjennomført i henhold til grønne standarder. Flere av stadionene har allerede mottatt et endelig godkjenningsbevis for internasjonal grønn standard, også kjent som BREEAM. Alle de 12 stadionene er innenfor eller like utenfor det europeiske Russland. Dette er for å muliggjøre enkel bevegelse og å gjøre reisene overkommelig for spillerne.

Fotball-VM 2018 - Hvem skal Norge heie på?

12 arenaer

I løpet av VM får vi se TV-bilder fra 12 forskjellige stadioner i 11 forskjellige byer;

 • Kaliningrad Stadion;
  Stadionet åpnes offisielt i mars med en vennskapskamp mellom den russiske klubben Baltika og den tyske klubben Schalke.
 • Kazan Arena;
  Denne stadionen vil utmerke seg ved å ha den største utvendige TV-skjermen i Europa.
 • Luzhniki Stadion;
  Vil være den største av stadionene som benyttes under VM. Dens kapasitet ble økt til 81.000 etter at det ble renovert i 2013. Dette er stedet for åpningskampen i VM mellom Russland og Saudi-Arabia.
 • Novgorod Stadion;
  Ligger ved siden av Alexander Nevsky-katedralen og over vannet fra Nizjnij Novgorod Kremlin, som sammen skaper en imponerende utsikt.
 • Rostov Arena;
  Stadion og tilstøtende park er planlagt å åpne i mai 2018 og inkluderer over syv kilometer med sykkelsti, gangveier og grønne områder.
 • Krestovsky Stadion;
  Er ni år etter skjema og har havnet massivt over budsjettet. Har likevel endt opp med å bli et imponerende skue.
 • Cosmos Arena;
  En brann i august forårsaket forsinkelser under bygging av stadion, men russiske tjenestemenn er sikre på at den fortsatt vil bli bygget i tide.
 • Mordovia Arena;
  Stadionet er planlagt å åpnes 21. april med en testkamp.
 • Fisht olympiske stadion;
  Er et av Russlands mest interessante prosjekter for VM. Det ble opprinnelig bygget for OL i 2014, men vil nå bli gjenbrukt under fotball-VM i 2018.
 • Volgograd Arena;
  Dette er en av de nye byggene designet spesielt for VM. Det vil bli bygget på stedet av Rotors gamle stadion, som ble revet i 2014.
 • Centralstadion;
  Dette er uten tvil en av de mest spektakulære og mest originale arenaene som vil bli brukt under VM.
 • Spartak Stadion;
  Et unikt trekk ved arenaen er statuene av Starostin-brødrene bak et av målene. Dette er brødrene som i sin tid grunnla klubben Spartak.

Disse stadionene vil etterhvert by på mange gode opplevelser for fotballglade nordmenn, selv om Norge ikke har kvalifisert seg. De som liker bettingsider kan også sørge for at spenningsnivået opprettholdes under kampene.