Grunnene til at Premier League er det beste av fotball!

Den engelske Premier League, EPL, er ofte hevdet å være den beste fotballkonkuransen i verden. Men har denne påstanden noen troverdighet? Hva skiller det ut fra andre ligaer i Europa eller La Liga i Spania? Det kan hevdes at den store populariteten til den engelske ligaen bare kommer fra den massive TV dekningen den blir tidelt i alle verdens land. Er det noe grunnlag for å erklære det den beste ligaen? Har ikke andre ligaer og land lik salgsstyrke?

Bettingsider med odds på Premier League

100% opptil 5.000 kr

10% ukentlig cashback

100% opptil 5.000 NOK

100% upptil 6000 kr – Eksklusiv betting bonus

100% opptil 2000 NOK

100% opptil 2.100 kr

100% opp till 2000 NOK

100% opptil 2000 NOK

I de fleste europeiske ligaer er tittelen ofte et spørsmål av interesse for to rivaliserende klubber, kanskje tre, men i EPL er det ofte seks klubber som realistisk kunne bli kronet mestere. Seks klubber. Tenk på det. Chelsea, Manchester City, Tottenham Hotspur, Arsenal, Liverpool og Manchester United. Hvordan vet du at EPL har flere kvalitetsspillere som konkurrerer regelmessig enn noen annen liga i verden? Vel, bare se på prosentandelen spillere som spiller for sine land i toppfotballturneringer som for eksempel Euro 2012 og VM 2014. I Euro 2012 leverte EPL 74 spillere, nesten 20% av totalt antall, mens La Liga leverte 32 spillere og Serie A 31. Du finner også lignende tall for VM-turneringen. Den engelske Premier League er langt foran de andre når det kommer til å levere ”creme de la creme” til store konkurranser.

I Premier League trenger du ikke å reise langt for å møte første klasses stadioner. De har enestående sitteplasser, utsikt og fasiliteter. I tillegg har klubbene upåklaglige spilleområder for å fotball gjennom hele sesongen. De ti beste klubbene i Premier Leauge har alle enestående hjemmebaner – fra de tradisjonelle rektangulære favorittene som Old Trafford og Anfield, til de moderne feltene som Emirates Arena. Selv de mindre klubbene har godt utformet stadiumer, ofte bygget ut i fra høye standarder.

Grunnene til at Premier League er det beste av fotball!

Da BBC første kringkastet fotball tilbake i 1965 var sendingene sendt i et skurrete svart og hvit bilde. Selv på den tiden satt det noen millioner å fulgte med på kampene på tvskjermen, selv om målene var relativt uskarpe! Spoler vi fremover 35-40 år er den engelske toppligaen nå sett av over 600 millioner mennesker i rundt 200 land, svimlende tall. Kampene sendes til og med live på internett. Inntektene fra oversjøiske sendingsrettigheter er enorme, men det som er spesielt med Premier Leauge er at de distribueres kollektivt blant de 20 klubbene. I andre europeiske ligaer, med unntak av noen, har pengene en tendens til å gå til de enkelte klubber med mest mediedekning og supportere. Nå vet vi hvorfor hele verden elsker den engelske Premier League og att betta på ligan!

Dersom du ønsker å spille på Premier League, har du nå fantastiske muligheter til å gjøre det med de mange bettingtjenestene som finnes på nett. Betting på nett gir deg bedre odds enn du er vant til i Norge, og du får også mange flere muligheter både når det gjelder kamper og hva det går an å spille på.

Ved betting på nett er det nemlig flust av sjanser til å vedde på nesten hva som helst, fra hvem som scorer først til hvor mange gule kort eller cornere det blir i en kamp. Hvis du vil spille på hvem som vinner kampen er det greit, men hvis du heller vil spå hvor mange mål det blir i andre omgang er det også mulig.

I dagens liga er de store aktørene Manchester-klubbene City og United, London-lagene Chelsea, Arsenal og Tottenham, og så gode, gamle Liverpool. Finn ditt favorittlag og ta sjansen på at de vinner ligaen til neste år – de som spilte på Leicester fikk 5000 i odds.