Premier League 2022/2023 – En ny sesong med mange sjanser til betting

Det er klart for en ny sesong i verdens mest populære fotballiga når sesongen 2022/2023 i Premier League sparkes i gang. Tre lag rykket ned til Championship etter forrige sesong og det betyr retur til Premier League for tre andre lag. Noen av dem returner etter kort tid utenfor det gode selskap, mens en av nykommerne ikke har spilt på øverste nivå på over tyve år. 

Denne sesongen vil by på helt nye fjes i sirkuset, og en sesong uten mange kjente spillere som har skiftet til andre europeiske ligaer. Noen har skiftet lag i PL siden forrige sesong, mens andre er handlet inn fra andre ligaer. Denne sesongen kommer garantert til å bli spennende både i topp og bunn.

Bra odds på Premier League med disse bettingsider

100% opptil 5.000 kr

10% ukentlig cashback

100% Opp til 1.500 KR i gratisspill

100% opptil 2000 NOK

100% upptil 6000 kr – Eksklusiv betting bonus

100% opptil 2000 NOK

100% opptil 2.100 kr

100% opp till 2000 NOK

Nykommerne i Premier League

Etter forrige sesong rykket Burnley, Watford og Norwich ned til Championship. Opp kom Fulham, Bournemouth og Nottingham Forrest. Fulham returnerer etter kun 1 sesong i Championship, mens Bournemouth behøvde 2 sesonger for å komme tilbake til øverste nivå. 

Det tredje laget som rykket opp, ble Nottingham etter at de vant playoff i Championship. Den gamle storheten har brukt langt tid på å returnere til det øverste nivået i det engelske ligasystemet. De rykket ned fra Premier League etter sesongen 1998/1999, og det startet en lang ørkenvandring som også inkluderte tre sesonger på tredje nivå i League One i sesongene 2005/2006 til 2007/2008. Det holdt også på å gå galt i 2016/2017-sesongen da bedre målforskjell forhindret nedrykk til League One igjen.

Premier League 2022:23

Premier League siden 1992

Det er blitt kåret en seriemester på det øverste nivået i det engelske ligasystemet siden sesongen 1888/1889, men det var først fra 1992/1993-sesongen at Premier League ble navnet på den øverste divisjonen. Det betyr at det ble kåret en seriemester 93 ganger før Premier League så dagens lys. Det er 20 lag som spiller i PL og det innebærer 380 kamper i løpet av en sesong. Premier League er rangert som den beste ligaen av UEFA foran spanske La Liga og italienske Serie A. 

I løpet av tiden siden etableringen er det til sammen 50 lag som har spilt én eller flere sesongen i PL. Den kommende sesongen blir den 31. og det betyr at det er kåret en seriemester i PL 30 ganger. I løpet av 30 sesonger er det 7 lag som har vunnet ligaen minst én gang. Det er lagene Liverpool, Arsenal, Chelsea, Blackburn Rovers, Manchester City, Leicester City og Manchester United.

Siden Premier League ble etablert foran 1992/1993-sesongen, er det bare 6 klubber som har spilt der i alle sesongene. Det er det kun Liverpool, Everton, Chelsea, Arsenal, Tottenham og Manchester United som har gjort. 

Opprydding i spillerstallene

Foran en ny sesong er det vanlig med opprydding i spillerstallene, og denne sesongen er intet unntak. De kjøpene det er snakket mest om er vel Erling Braut Haaland fra Borussia Dortmund til Manchester City og Darwin Núñez fra Benfica til Liverpool. Det er også noen som har skiftet PL-lag siden forrige sesong. Arsenals nye kaptein Martin Ødegaard er blitt lagkamerat med Gabriel Jesus og Oleksandrl Zinchenko etter at de to forlot Manchester City etter mange sesonger. City har også mistet Raheem Sterling som har meldt overgang til Chelsea. Forrige sesongs storsignering hos Chelsea Romelu Lukaku har returnert til Inter på lån. 

Managerne sitter alltid utrygt i stolen etter hvert som sesongen går sin gang, og i forrige sesong var det mange av dem som fikk sparken. Foran denne sesongen er det imidlertid ingen utskiftninger hos noen av lagene, med unntak av Erik ten Haag som har overtatt roret i Manchester United etter et varslet mangerskifte foran denne sesongen. 

Hvem vinner 2022/2023-utgaven av PL?

Mange mener at det var game over for hvem som tar gullet i Premier League i mange sesonger fremover med Erling Braut Haalands overgang til Manchester City. Så enkelt er det nok ikke, men det er ikke ett svekket City foran den kommende sesongen selv om de har solgt en del gode spillere. Liverpool vil nok ha et ord med i laget, og det kommer nok til å bli mye fokus på duellen mellom Haaland og Darwin Núñez med tanke på hvem som slår til og scorer mest mål.

Alle tror det nok en gang blir en duell mellom City og Liverpool, og så får lag som Arsenal, Tottenham og Chelsea gjøre opp om de to ledige plassene på Topp 4 som gir spill i Champions League den kommende sesongen.

Dersom du ser på hva oddsekspertene hos Betsson sier så går gullet til City foran Liverpool, mens det antas at Tottenham sikrer seg tredjeplassen. Chelsea blir nummer fire hårfint foran Arsenal. Hos LeoVegas ses det likedan på saken når det kommer til de to øverste, men de går for Chelsea på tredje. Tottenham og Arsenal vurderes helt likt og vil gjøre opp om fjerdeplassen.

Hvem rykker ned ved sesongslutt?

De som heier på topplagene har naturligvis mest fokus på toppen av ligatabellen, men for mange lag er det snakk om å overleve i PL og ikke rykke ned. Ser du på hva ekspertene hos Betsson og LeoVegas sier, så er de helt enige når det kommer til nedrykk til Championship. Det betyr at det ikke ser særlig lystig ut for nykommerne. Bournemouth og Nottingham Forrest spås å rykke direkte ned sammen med Southampton, mens Fulham berger plassen med et nødskrik. Bak disse skal heller ikke Leeds, Everton eller Wolverhampton føle seg trygge.

Mye det kan spilles odds på i løpet av 2022/2023-sesongen

Med tanke på at det er 380 kamper i løpet av en sesong, og svært ofte over 500 forskjellige utfall det kan spilles på i hver kamp både på tradisjonelle odds og liveodds, innebærer det at det er mye du kan spille odds på i løpet av PL-sesongen. I tillegg kommer selvsagt alle de sesongmessige vinnerspillene. Husk også at du kan bruke oddsbonuser fra bookmakerne når du plasserer oddsspill på Premier League sesongen 2022/2023.