Oddstips Gruppe C – Torsdagens kamper

Gruppe C bød på en del overraskelser da Danmark ikke klarte å vinne mot Slovenia i EM i Tyskland, som på forhånd er rangert som gruppens svakeste lag. For England ble det i alle fall tre poeng mot Serbia, men spillet imponerte ikke. Med Jude Bellingham på laget klarte de til slutt å vinne 1-0 og leder dermed gruppen før den andre runden. Nå venter Danmark mot England, og danskene ønsker nok å ta poeng for å ha gode sjanser til å nå sluttspillet. Kan de overraske, og hvordan vil det egentlig gå mellom Serbia og Slovenia?

Odds hentet fra Zeuswin

100% opptil 6000 kr – Eksklusiv betting bonus

Danmark mot England – Spilltips og tanker før kampen

Danmark nådde semifinalen i forrige EM, men hadde et horribelt VM i Qatar. I premieren mot Slovenia var det heller ikke mye å glede seg over. Laget fikk en fin start på kampen og scoret 1-0 ved Christian Eriksen. Danmark var også spillemessig bedre og burde ha gått for 2-0.

Men i stedet prøvde danskene å spille av kampen uten å skape særlig mye framover. I det 77. minutt kom sjokket da Slovenia utlignet ved Janza. Til tross for fem bytter i den siste kvarteren av kampen klarte ikke Danmark å få inn et seiersmål. Etterpå har trener Hjulmand fått kritikk for sin passive kampstrategi.

England vant uten å overbevise

For andre EM-sluttspill på rad klarte England å vinne en premiere, men det var en kamp som ikke går inn i historiebøkene. Spillemessig så det ganske krampaktig ut, men 1-0-målet til Jude Bellingham i det 13. minutt var nok til seier mot Serbia.

Trener Gareth Southgate har en del å fundere på når det gjelder det sentrale midtbanen. Hvem skal ta plassen ved siden av Declan Rice? Eksperimentet med Alexander-Arnold som sentral midtbanespiller fungerte ikke bra. Vil Callagher eller Mainoo få sjansen fra start mot Danmark? For det er lite sannsynlig at han vil fortsette med samme oppstilling.

Vårt oddstips på kampen Danmark mot England

Danmark må prestere betydelig bedre enn mot Slovenia hvis de skal ha noen sjanse til å gå videre. Samtidig viser oddsene at England er overveldende favoritter. De har et betydelig bedre lag, men imponerte ikke i premieren. Spørsmålet er om de kan levere en bedre kamp nå som motstanden på papiret er tøffere.

Vi tror at England er for sterke til å rote bort dette. Danmark imponerte ikke i sin premiere, og det er vanskelig å se at de vil true England over 90 minutter. Derfor spiller vi på England som vinnere til odds 1,75 hos Zeuswin.

  • Hold øye med: Jude Bellingham er den som skal løfte landet til EM-gull. Han var et av få lyspunkter i kampen mot Serbia.
  • Rasmus Højlund hadde ingen god premiere, men er nok sulten på mål mot England.

Slovenia mot Serbia – Oddstips

Slovenia overrasket stort mot Danmark ved å få med seg ett poeng. Dermed kan en seier mot Serbia sikre laget en plass i åttendedelsfinalen, da fire poeng sannsynligvis vil være nok for avansement i dette EM. Men de er klare underdogs mot et Serbia som ga England en skikkelig kamp og håper å ta tre poeng mot Slovenia. Ifølge oddsene er det Serbia som er klare favoritter.

Slovenia har imidlertid vist fin form i 2024. De er ubeseiret, og i tillegg til uavgjort mot Danmark har de vunnet mot Portugal før mesterskapet. Kan de overraske igjen og ta poeng? Erik Janza håper sikkert at han kan score igjen, men spørsmålet er om de har gode nok spillere til å kunne true Serbia over 90 minutter.

Serbia er klare favoritter

Det serbiske laget er sterkere enn Slovenia, og da lagene møttes i Nations League, vant Serbia hjemme 4-1 og spilte 2-2 borte. Samtidig har Serbia ikke vist særlig fin form før mesterskapet, med tap mot blant annet Russland og Østerrike. De eneste seirene i 2024 har kommet i treningskamper mot Kypros og Sverige.

Serbia har imidlertid et dyktig lag. Den offensive duoen Vlahovic og Mitrovic er en konstant trussel, og på kantene finnes Zivkovic og Kostic. Kvartetten hadde imidlertid ingen god kamp mot England, og det var de sentrale midtbanespillerne Lukic og Milinkovic-Savic som imponerte mest.

Vårt oddstips på kampen Slovenia – Serbia

Selv om Slovenia tok poeng i sin premiere, er det Serbia som er soleklare favoritter. De har et betydelig mer spilldyktig lag, og troppens verdi er også mye større. Samtidig spilte Slovenia en veldig sterk andre omgang mot Danmark, og med seire mot store nasjoner tidligere er de ikke i EM som turister.

Men vi ser fortsatt ikke hvordan Serbia skal mislykkes. De spilte en god kamp mot England og har enda mer å ta av. Vi tror derfor at Serbia vinner kampen til odds 1,80 hos Zeuswin.

  • Hold øye med: Sloveniens Benjamin Sesko scoret mål i syv strake kamper i Bundesliga for Leipzig.

  • Serbiens Andrija Zivkovic scoret 33 mål for klubblaget sitt i sesongen og håper å finne nettet mot Slovenia på torsdag.