Brann mot Haugesund – Oddstips Eliteserien

Det venter et mektig derby på vestkysten når fjorårets sølvvinner Brann tar imot et formsvakt Haugesund på Brann Stadion i Bergen. Forvent en fullsatt arena i et skadeplaget Brann-lag som garantert vil bounce tilbake etter det tunge nederlaget mot Bodø/Glimt i seriefinalen forrige helg da de tapte 1-5 etter at Nilsen ble utvist allerede etter 10 minutter. Brann ligger fortsatt på andreplass på tabellen, men trenger en seier mot Haugesund som ligger på negativ kvalikplass. For Haugesund gjelder det å begynne å ta poeng da de bare har to seire og to uavgjorte på sine ni siste ligakamper. Vinner Brann som forventet eller kan Haugesund overraske og ta poeng i den vanskelige bortekampen?

  • Dato: 13. juli 2024
  • Kampstart: 19:15
  • Arena: Brann Stadion (Bergen)

Odds er hentet fra Sportaza

100% opptil 2.100 kr

Odds på kampen Brann – Haugesund

  • Brann – 1,29
  • Uavgjort – 5,50
  • Haugesund – 9,00

Brann har to på rad uten seier

Å komme på andreplass i Eliteserien som nykommer forrige sesong og vinne den norske cupen er imponerende. Brann har startet sesongen som de avsluttet den forrige ved å ligge på andreplass når halve sesongen er spilt. Men etter tapet mot Bodø/Glimt sist med 1-5 ligger de fem poeng bak serielederen med én kamp mer spilt. Det betyr at de ikke har råd til mange flere poengtap om ikke avstanden skal øke ytterligere.

Brann skal også kvalifisere seg til Europa Conference League hvor de møtte tøff motstand gjennom G.A Eagles i kvalifiseringen. Med tanke på at de skal spille to ekstra kamper i juli, med start om drøyt to uker, er det viktig å samle trepoengere for å holde Molde og Viking bak seg på tabellen. Spesielt Molde har vist god form med tre seire og én uavgjort på de fire siste kampene.

Til kampen mot Haugesund er de klare favoritter. Lagene møttes tre ganger forrige sesong, to ganger i ligaen og én gang i cupen. Brann vant samtlige kamper og hadde en målforskjell på 8-1 mot sin lokalrival. Nå gjenstår det å se om de kan finne tilbake til formen etter tapet mot Bodø/Glimt og den uavgjorte kampen mot Strømsgodset i kampen før. Har de det som trengs for å vinne? Ellers vil det bli den tredje kampen etter pausen uten seier, noe som vil skape problemer for Brann.

Haugesund sliter i bunnen

Haugesund har endt på plassene 12, 10 og 11 de siste tre sesongene og har vært et stabilt lag på nedre halvdel. Men sesongen 2024 ser det ikke like bra ut da de ligger på 14. plass etter 12 spilte runder. De har to kamper færre spilt enn lagene over seg som Odd, Tromsø og HamKam, men det skiller bare ett poeng.

Nå gjenstår det å se om Haugesund har det som trengs i en av de vanskeligste bortekampene i sesongen. Som nevnt tapte de alle tre kampene mot Brann forrige sesong. Bortespillet har også vært veldig svakt. Kun to seire på bortebane kom i premieren mot Odd og i april mot Tromsø. Siden har de ikke vunnet på bortebane, og faktisk har de knapt vunnet i det hele tatt.

På de ni siste kampene har de to seire, én uavgjort og seks tap. Dette er et resultat de må forbedre om de ikke skal forbli involvert i den absolutte bunnstriden.

Vårt oddstips til kampen Brann – Haugesund

Etter to mindre gode prestasjoner etter pausen tror vi at Brann finner formen igjen og gjør jobben mot Haugesund. De har et bedre lag enn sine lokalrivaler, og med hjemmefordel skal de ikke ha problemer med å vinne kampen.

Brann har vært sterke på hjemmebane i det siste, og vi tror dette vil avgjøre. Derfor spiller vi på Brann som vinner til odds 1,39 hos Sportaza.

Vårt oddstips: Brann vinner mot Haugesund til odds 1,39 hos Sportaza.

Andre kamper i Eliteserien runde 14

En kort kommentar om øvrige kamper i Eliteserien runde 14:

Sarpsborg – Rosenborg

Nesten jumboplasserte Sarpsborg tar imot midtbanens Rosenborg. Oddsene holder gjestene som favoritter, men Sarpsborg vant sin siste kamp.

Fredrikstad – Molde

Molde har en utfordrende kamp mot sesongens overraskelse Fredrikstad. Men etter fire kamper uten seier har Fredrikstad falt til femteplass mens Molde jager topp 2.

Lillestrøm – Strømsgodset

Nian Lillestrøm tar imot sekseren Strømsgodset i det som føles som en svært usikker kamp. Blir det delt poeng på Åråsen?

Odd – HamKam

En kamp i bunnstriden der begge lagene har 14 poeng etter like mange kamper.

Sandefjord – Bodø/Glimt

Serieledende Bodø/Glimt drar til bortekamp mot jumboen Sandefjord, som ser ut til å rykke ned til Obos-ligaen om ingenting radikalt skjer.

Viking – Kristiansund

Viking har en fin sesong og har funnet formen i det siste. De ligger på fjerdeplass og håper å ta tre poeng mot sjuendeplasserte Kristiansund.

Tromsø – KFUM Oslo

KFUM Oslo har ikke vunnet på lenge, og tieren drar nå til Tromsø for en utfordrende bortekamp.