England mot Sveits – Oddstips EM-kvartfinalen

Det krevdes en sykkelspark fra Jude Bellingham i kampens sluttminutter for å unngå fiasko. Men utligningen førte til ekstraomganger mot Slovenia, og der scoret Harry Kane målet som tok laget til kvartfinalen. Nå venter en tøff kvartfinale mot Sveits, som leverte en solid innsats mot Italia i sin åttedelsfinale og vant fortjent. Spørsmålet er hvem som har det som trengs for å gå videre til semifinalen, der Nederland eller Tyrkia venter. Vi tror på en jevn og spennende kamp der England er favoritter, til tross for at Sveits har imponert mer i turneringen så langt.

  • Dato: 6. juli 2024
  • Avspark: 18:00
  • Arena: Merku Spiel-Arena (Düsseldorf)
  • Dommer: D Orsato (Italia)

Odds er hentet fra XLbet

100% Opp til 1.500 KR i gratisspill

Odds England – Sveits

  • England – 2,30
  • Uavgjort – 3,05
  • Sveits – 3,98

Oddstips England - Sveits

Kan England nå et nytt nivå?

England er favoritter til å vinne kampen mot Sveits, men den store forhåndsfavoritten har ikke imponert med sine prestasjoner i mesterskapet. Gruppespillet var en søvndyssende affære der de vant mot Serbia med 1-0 og deretter spilte uavgjort mot Danmark og Slovenia.

I åttedelsfinalen var England virkelig ute å kjøre. De kom under i det 25. minutt mot Slovakia. England hadde mye ball, men skapte ikke de virkelig store sjansene. Først i det 95. minutt steg Jude Bellingham frem og gjorde en spektakulær sykkelspark som tok kampen til ekstraomganger.

I ekstraomgangene tok det ikke engang 1 minutt før Harry Kane fikk ballen i mål og gjorde 2-1. Deretter holdt England tett og kunne vinne kampen og gå videre til kvartfinalen.

England har imidlertid vært en stor skuffelse, selv om de ikke har tapt ennå. Faktum er at de ikke har møtt et eneste virkelig godt lag, og nå møter de et lag som har imponert. England har en av de beste troppene i mesterskapet, men kan de få mer ut av sitt materiale?

Sveits har overbevist under mesterskapet

Det sveitsiske laget har hatt en tøffere vei til kvartfinalen enn England. I gruppespillet vant de mot Ungarn og spilte uavgjort mot Skottland og Tyskland. Særlig imponerte de i den siste gruppespillkampen og hadde lenge ledelsen. Men på overtid slapp de inn 1-1, og dermed endte de på andreplass i gruppen.

Men det har de nok ingen problemer med, siden veien til finalen ser enklere ut. Mot Italia i åttedelsfinalen leverte de en virkelig fin prestasjon og var totalt overlegne. De gjorde 1-0 ved Freuler i det 37. minutt og 2-0 i begynnelsen av andre omgang ved Vargas. Deretter spilte de av kampen uten problemer.

Nå venter turneringens store forhåndsfavoritt i kvartfinalen, men Sveits har alle muligheter til å nå semifinalen hvis de leverer en like god innsats som sist. Særlig har kollektivet imponert enormt.

Tanker før kvartfinalen

England er favoritter, men hvis vi ser på lagenes vei til kvartfinalen, er Sveits laget som kanskje burde ha oddsen på sin side. Men hvis vi ser på spillermaterialet, er det helt klart England som med rette er favoritter.

England har kun tapt én gang på 24 kamper mot Sveits, men det krevdes straffer da de møttes i Nations Leagues kamp om tredjeplass i 2019. Sveits er ubeseiret i 2024, med fire seire og fire uavgjorte på de åtte landskampene de har spilt i år.

Englands form er ikke den beste, med tap mot Island og Brasil i 2024. På sine ni siste kamper har de tre seire.

Vårt oddstips på kampen

Vi tror det blir en svært jevn kamp, men at det blir en skuffelse for de engelske fansen. Sveits er et lag som sannsynligvis passer England ganske dårlig. Det ryktes om at Southgate skal endre lagoppstillingen, noe som tyder på at England ikke har funnet formen i mesterskapet.

Vi tror derfor at Sveits kan overraske og vinne kampen. Men det kan kreves ekstraomganger og straffer for å gå hele veien. Derfor spiller vi på at Sveits går videre til kvartfinale til odds 2,40 hos XLbet. Siden vi spiller på avansement, teller resultatet inkludert ekstraomganger og straffer.

Vårt oddstips: Sveits går til semifinalen til odds 2,40 hos XLbet.

Spillere å holde øye med

Jude Bellingham har vært en av få spillere som har prestert på høyt nivå for England under mesterskapet. Han kan godt bli avgjørende for England i denne kampen også. Har han det som trengs for å lede laget til semifinalen?

For Sveits er det Vargas som har imponert. Mot Italia gjorde han et vakkert mål, noe som gjør at han har fire poeng på sine seks siste kamper.

England har i snitt hatt kun tre skudd på mål per kamp i mesterskapet. Dette er lavest av alle de åtte lagene som har nådd kvartfinalen.