Forutsetninger før avslutningen av Gruppe B

Det blir en spennende avslutning i Gruppe B i EM 2024. Spania er allerede klare som gruppevinnere, men alle de tre andre nasjonene kan bli nummer to og dermed klare for åttendedelsfinale. Albanias sene utligningsmål mot Kroatia gjør at alt er åpent før avslutningen. Italia har overtaket med sine tre poeng, men hvis Kroatia vinner mot Italia, blir de nummer to i gruppen så lenge Albania ikke overrasker og vinner mot Spania. Derfor blir det svært spennende å følge avslutningen på Gruppe B i dette EM-sluttspillet i Tyskland.

Odds er hentet fra Betinia

100% opptil 2.000 NOK

Kroatia mot Italia – EM 2024

  • Dato: 24. juni 2024
  • Avspark: 21:00
  • Arena: Red Bull Arena (Leipzig)
  • Dommer: D Makkelie (Nederland)

Kroatia har vært den store skuffelsen i EM 2024 hittil, men poenget mot Albania gjør at de fortsatt er med i kampen om andreplassen. For Luka Modrics mannskap var premieren mot Spania en stor skuffelse. Til tross for en spillmessig ok innsats og dominerende ballinnehav, kunne de ikke matche Spanias effektivitet. Sluttresultatet ble 0-3 og en marerittstart på turneringen.

Mot Albania kom de under allerede i det 11. minutt etter svakt forsvarsspill. Treneren valgte å gjøre et dobbeltbytte i pausen, og i det 74. minutt kom utligningen ved Kramaric. Da de deretter fikk 2-1 gjennom et selvmål, trodde de kroatiske fansene at seieren var sikret. Men i det 95. minutt klarte Albania å utligne, noe som gjør at Kroatia nå står med 1 poeng før den avsluttende kampen og ligger sist i gruppen på grunn av negativ målforskjell.

Italia er favoritter ifølge oddsen

Det italienske landslaget mangler den stjernekraften vi er vant til, men det var likevel nok til å vinne gull i forrige EM-sluttspill. Uten de beste spillerne er det i stedet kollektivet som skal gjøre jobben, og i premieren mot Albania så det bra ut. De kom under 0-1 allerede etter 1 minutt, men klarte å snu kampen på et kvarter og spilte deretter av kampen uten problemer.

I kampen mot Spania holdt Italia seg godt, men det var tydelig at Spania var et par hakk for store. Resultatet ble bare 0-1 etter et selvmål, men det var mest takket være Donnarumma som leverte en imponerende kamp.

Oddstips før Kroatia – Italia

Det kommer sikkert til å bli en jevn kamp, og til tross for svake prestasjoner i turneringen kan man aldri avskrive Kroatia. Vi tror det vil bli defensivt fokus fra Italia, som beholder andreplassen i gruppen så lenge de tar poeng mot Kroatia. Derfor spiller vi under 2,5 mål til odds 1,68.

Albania mot Spania – EM 2024

  • Dato: 24. juni 2024
  • Avspark: 21:00
  • Arena: Merkur Spiel-Arena (Düsseldorf)
  • Dommer: Glenn Nyberg (Sverige)

Albaniens sene utligningsmål mot Kroatia gjør at drømmen om sluttspill fortsatt lever for nasjonen. Men da kreves det en seier mot Spania, som allerede har sikret gruppeseieren. Hvis Albania vinner, vil det være en stor overraskelse med tanke på oddsene. Samtidig har de imponert og overrasket i de to første kampene i turneringen.

De startet turneringen med et smell ved å score allerede etter 23 sekunder mot Italia, et mål som er det raskeste i turneringens historie. Men de tapte ledelsen og kampen med 1-2. Mot Kroatia så det ut til å bli samme prosess da de tok ledelsen, men tapte til 1-2. Albania viste imidlertid mot og klarte å utligne på overtid. Dermed er de videre til åttendedelsfinale hvis de vinner mot Spania.

Spania er klare gruppevinnere

Takket være Spaniens seier mot Italia er de klare gruppevinnere. Spania har kanskje vært det laget som har imponert mest i turneringen så langt. Til tross for vanskelig motstand har de knust Kroatia med 3-0 og slått Italia med 1-0.

Spania har spesielt vist effektivitet. Mot Kroatia scoret de tre mål til tross for at de hadde mindre ballbesittelse. Senere mot Italia dominerte de, men hadde problemer med å få hull på Donnarumma. Sluttresultatet ble 1-0, men de var mer overlegne enn resultatet viste.

Oddstips Albania – Spania

Den spanske treneren vil sannsynligvis bruke flere reserver siden de allerede har vunnet gruppen. Kan reservene spille på topp og vise at de fortjener en plass i startoppstillingen? Eller vil Spania komme umotiverte til kampen?

Albania vet at en seier gjør at de går videre fra gruppespillet, minst som en av de fire beste grupptreerne, men de kan også bli nummer to i gruppen hvis Italia ikke vinner mot Kroatia. Det ville vært en stor sensasjon.

Vi tror det kan være en overraskelse fra Albania og spiller derfor 1X til odds 2,80 på Betinia.