Frankrike mot Belgia – Oddstips EM 2024

Den tøffeste av åttendedelsfinalene venter når Frankrike og Belgia møtes. Ingen av lagene har nådd sitt beste nivå i turneringen hittil, men den største skuffelsen har vært Belgia. Nå gjenstår det å se hvilket av lagene som er sterkest i åttendedelsfinalen og dermed når kvartfinalen. I kvartfinalen venter vinneren mellom Portugal og Slovenia, og ser vi på oddsene hos spillselskapene, er Frankrike klare favoritter til å vinne. Hvem vinner den spennende kampen?

  • Dato: 1. juli 2024  
  • Avspark: 10:00  
  • Arena: Merkur-Spiel-Arena (Düsseldorf)  
  • Dommer: Glenn Nyberg (Sverige)

Hent en oddsbonus hos Zeuswin

100% opptil 6000 kr – Eksklusiv betting bonus

Frankrike håper på en komfortabel seier

Det franske laget håper på en seier for å nå kvartfinalen. Men laget har ikke imponert under innledningen av turneringen. I premieren mot Østerrike vant de riktignok 1-0, men det satt langt inne og spillemessig overbeviste de ikke. I den etterfølgende kampen mot Nederland spilte de 0-0, men var nær ved å tape kampen.

Frankrike Mbappe

I den tredje og siste kampen mot Polen tok de ledelsen gjennom Kylian Mbappé. Dermed gikk de mot gruppeseier. Men etter å ha pådratt seg en straffe kunne Robert Lewandowski utligne, og dermed endte de på andreplass i gruppen og havnet på den vanskelige halvdelen av sluttspillet.

Skulle de vinne mot Belgia, venter vinneren mellom Portugal og Slovenia i kvartfinalen. Deretter er det Spania eller Tyskland i en eventuell semifinale. På denne måten er det virkelig tøffe kamper på veien frem til finalen.

Kylian Mbappé er den store stjernen i laget og turneringen, men hittil har det kun blitt ett straffemål for superstjernen. Men han pleier å løfte seg i sluttspillet og håper å kunne lede sitt lag forbi Belgia og videre til kvartfinalen. Ser vi på oddsene, er det Frankrike som er favoritter.

Belgia har vært en stor skuffelse

Belgia innledet med å tape 0-1 mot Slovakia i en svært svak kamp. De hadde lite å si, selv om de hadde to mål annullert av VAR. I den påfølgende kampen mot Romania presterte de bra og vant 2-0, etter mål fra Tielemans og De Bruyne.

I den tredje og siste gruppespillkampen mot Ukraina var de videre med uavgjort. Laget gikk ikke for seieren og presterte igjen svakt spillemessig. Men Belgia hadde marginene på sin side og klarte til slutt å holde 0-0, noe som tok laget videre til sluttspillet.

Nå venter Frankrike i en tøff kamp. De ville virkelig trengt å få i gang Romelu Lukaku, som ikke har scoret et eneste mål i turneringen. Han har hatt flere klare målsjanser, men ikke funnet nettmaskene. Kan han få sitt første mål mot Frankrike? Stjernespilleren Kevin De Bruyne gir ham mange pasninger, men den tunge spissen har ikke vært i målform. Selv om han har fått to mål annullert av VAR, er det ikke noe Lukaku hadde regnet med å stå på null mål etter flere kamper. Spørsmålet er om han kan finne tilbake til målformen? For øyeblikket er det lite som tyder på det.

Tankar før kampen

Ingen av lagene har imponert under EM 2024, men Belgia har vært den største skuffelsen. De ble buet ut av sine egne fans etter kampen mot Ukraina, hvor de var nær ved å tape og dermed ryke ut av turneringen. At de gikk videre på fire poeng, handler mer om at de hadde marginene på sin side, da alle lagene i gruppen endte på fire poeng.

Samtidig har ikke Frankrike heller imponert. De vant riktignok sin første kamp, men utover det har de spilt to kamper uten seier. De hadde en relativt tøff gruppe med turneringens overraskelse Østerrike, samt Nederland og Polen. Men med tanke på det stjernespekkede laget som Deschamps har til rådighet, hadde vi håpet på mer fra «Les Bleus».

Oddstips på kampen

Selv om Belgia har et bra lag, tror vi at Frankrike vil øke tempoet i åttendedelsfinalen. De har et lag som skal kunne gå videre mot et svakt Belgia, hvis storhetstid er forbi. Mbappé vil være spillesugen, og Frankrike pleier ikke å ha problemer mot Belgia. De vant semifinalen i VM 2018 mot Belgia og Nations League-semifinalen i 2021.

Av denne grunn velger vi å spille på at Frankrike vinner, og vi får odds 1,95 hos Zeusbet.

Vårt oddstips: Frankrike vinner mot Belgia til odds 1,95 hos Zeusbet.

 

  • Spillere å holde øye med: Antoine Griezmann pleier å være farlig når det er sluttspillkamper i EM-turneringer. Han har scoret syv mål på 14 EM-kamper, hvorav fem av disse har kommet i sluttspillet.

  • Romelu Lukaku er fortsatt målløs, til tross for at han har flere skudd på mål enn noen annen spiller i turneringen med sine syv stykker. Finner han nettet mot Frankrike og leder Belgia til en overraskelse?