Nederland mot England – Oddstips Semifinal EM 2024

Hvilken kamp vi har i vente i EM 2024 når Nederland og England møter hverandre på Signal Iduna Park i Dortmund. England er favoritter hvis vi ser på oddsene, men det er ikke med bred margin. Etter en svak gruppespillprestasjon har Nederland vokst inn i turneringen, og nå ser det ut til at de kan gå hele veien til finalen hvis de fortsetter på samme vei. Men England og Jude Bellingham vil annerledes og håper å vinne mot Nederland for å nå sin andre EM-finale på rad. Hvem går videre til finalen og vinner kampen? Forvent en intens kamp i Dortmund mellom to svært dyktige lag.

  • Dato: 10. juli 2024  
  • Avspark: 21:00  
  • Arena: Signal Iduna Park (Dortmund)  
  • Dommer: F Zwayer (Tyskland) 

Odds er hentet fra Lilibet

100% opptil 5.000 kr

Odds på kampen

  • Nederland: 3,25
  • Uavgjort: 2,88
  • England: 2,70

Nederland har blitt bedre og bedre

Ronald Koemans Nederland har forbedret seg betydelig gjennom mesterskapet. Gruppespillet var ikke særlig imponerende, men i sluttspillet har de forbedret seg betraktelig. Selv om de ikke kunne få en bedre lodding som grupptreer, da de på veien til semifinalen møtte Romania og Tyrkia, to nasjoner som de fleste andre lag sannsynligvis gjerne ville møtt i sluttspillet.

Men man kan ikke ignorere Nederlands prestasjon i sluttspillet, spesielt mot Romania hvor de leverte en meget god innsats. De har et lag som ser samspilte ut, selv om de kanskje ikke har de verdensstjernene som de vanligvis har i troppen. Med et sterkt forsvarsspill og effektivitet fremover har det holdt til semifinale.

Nå venter England som også har vokst inn i turneringen. Spørsmålet er om de kan finne et nivå som er godt nok mot England? Hvis de spiller som mot Romania, er det en sjanse, men de må nok heve seg en nivå sammenlignet med kampen mot Tyrkia.

England må spille bedre

Gareth Southgates menn har kommet til semifinalen ved å vinne kun én kamp i ordinær tid. Det var i åpningskampen mot Serbia med 1-0. Siden da har England spilt 1-1 mot Danmark og 0-0 mot Slovenia.

I åttendedelsfinalen mot Slovakia kom de under og så ut til å tape. Men i tilleggstiden klarte Jude Bellingham med et sykkelspark å utligne, og i ekstraomgangene avgjorde Harry Kane.

I kvartfinalen mot Sveits kom de under i det 75. minutt, men Saka utlignet allerede fem minutter senere. Denne gangen ble ekstraomgangene målløse, og det måtte straffer til. England satte alle sine fem straffer og gikk videre til semifinalen.

Til tross for at de er i sin tredje semifinale på fire mesterskap, har Gareth Southgate fått mye kritikk for hvordan England spiller. Kritikerne mener at England ikke har prestert på det nivået som spillermaterialet burde tilsi. De har ikke møtt en eneste toppnasjon, men likevel hatt store problemer med å avgjøre. Derfor blir det spennende å se hvordan de presterer mot en nasjon som Nederland.

Tanker før kampen

De fleste sluttspillkampene har vært ekstremt jevne, og mye tyder på at det kan bli liknende i semifinalen mellom Nederland og England. Lagene har ikke møttes særlig ofte i konkurransekamper, men da de møttes i Nations League-semifinalen i 2019, vant Nederland 3-1 etter ekstraomganger.

Før det må vi tilbake til EM 1996 da England vant 4-1 etter to mål av Teddy Sheringham og Alan Shearer. Nå tror vi at det kan bli betydelig jevnere når begge lag vil minimere risikoen for å slippe inn et tidlig mål.

Nederlands tre siste kamper har gitt over 2,5 mål. Alle Englands kamper i mesterskapet har gitt under 2,5 mål hvis vi ser på ordinær tid. Hvem bryter trenden i semifinalen?

Oddstips på Nederland – England

Vi tror det blir en jevn kamp mellom Nederland og England. Ser vi på resultatene i mesterskapet, er det ikke overraskende at oddsene tilsier en jevn kamp. England har en liten fordel ifølge bookmakerne takket være et bedre spillermateriale enn Nederland. Samtidig har det nederlandske laget imponert i sluttspillet og skal ikke undervurderes.

Vi tror det blir så jevnt at det igjen vil kreve ekstraomganger for å avgjøre denne kampen. Derfor spiller vi uavgjort til odds 2,88 hos Lilibet.

Vårt oddstips: Uavgjort i kampen mellom Nederland og England til odds 2,88 hos Lilibet.

Spillere å holde øye med

Cody Gakpo er Nederlands fremste målscorer under EM 2024 med tre mål så langt i turneringen. Kan han finne nettet mot England og score enda et mål i jakten på å bli toppscorer?

Bukayo Saka var Englands beste spiller i kvartfinalen mot Sveits. I tillegg til å score utlikningsmålet, leverte han en svært god prestasjon og satte sin straffe.