Portugal vs Frankrike – Oddstips EM 2024 Kvartfinale

Det er en fullpakket dag med fotball vi har å se frem til. Dagen innledes med Spania mot Tyskland, og tre timer senere er det tid for Portugal og Frankrike å kjempe om en plass i semifinalen. Frankrike er favoritter hvis vi ser på oddsene, men de har ikke overbevist. Åttedelsfinalen mot Belgia var en skuffende affære, der de trengte en styring for å vinne kampen 1-0. Nå står Portugal for motstanden, et lag som måtte ha straffesparkkonkurranse for å slå Slovenia. Spesielt hadde Cristiano Ronaldo en tung kveld og viste at hans ego er viktigere enn laget. Hvem har det som trengs for å nå semifinalen av de to verdensnasjonene?

 • Dato: 5. juli 2024
 • Avspark: 21:00
 • Arena: Volksparksstadion (Hamburg)
 • Dommer: Michael Oliver (England)

Oddsen er hentet fra Sportaza

100% opptil 2.100 kr

Odds på kampen

 • Portugal – 3,30
 • Uavgjort – 3,10
 • Frankrike – 2,45

Portugals vei til kvartfinalen

 • Tsjekkia: 2-1
 • Tyrkia: 3-0
 • Georgia: 0-2
 • Åttedelsfinale: Slovenia: 1-0 (etter straffesparkkonkurranse)

Frankrikes vei til kvartfinalen

 • Østerrike: 1-0
 • Nederland: 0-0
 • Polen: 1-1
 • Åttedelsfinale: Belgia: 1-0

Portugal har ikke imponert

Portugal startet EM-eventyret med å beseire Tsjekkia 2-1, men det krevdes et avgjørende mål på overtid for å sikre seieren. Deretter spilte de sin hittil beste kamp og vant mot Tyrkia 3-0. I den avsluttende kampen mot Georgia spilte de med reserver og tapte 0-2.

Åttedelsfinalen mot Slovenia ble en jevn affære. 0-0 etter ordinær tid, og spesielt hadde Cristiano Ronaldo en tung kveld der han ikke klarte å score til tross for mange sjanser. I forlengelsen fikk han sin beste sjanse da Portugal ble tildelt straffespark. Men Ronaldo bommet og var utrøstelig resten av forlengelsen.

Under straffesparkkonkurransen ble målvakten Diogo Costa den store helten. Dette etter at han reddet alle tre straffene fra Slovenia, og dermed ble det en kort straffesparkkonkurranse som Portugal vant. Men spillemessig har Portugal en bit igjen til å få ut maksimalt av spillerne sine. Spørsmålet er om de kan få det med Cristiano Ronaldo på banen.

Frankrike trenger å løfte seg et nivå

Med tanke på spillermaterialet de har til disposisjon, er det ikke den mest oppmuntrende fotballen de har spilt. Deschamps har prioritert forsvaret, noe som har vist seg ved at de bare har sluppet inn ett mål under mesterskapet, og det var en straffe fra Robert Lewandowski.

Fremover har det imidlertid ikke blitt mange mål heller. 1-0 mot Østerrike, 0-0 mot Nederland, 1-1 mot Polen og 1-0 mot Belgia betyr at de har scoret tre mål på fire kamper. Men så lenge de holder nullen, holder det med ett mål fremover.

Kylian Mbappe venter fortsatt på flere mål. Hittil har det bare blitt ett mål på straffe for verdensstjernen, selv om han også sto bak seiersmålet mot Østerrike. Men verdensmesteren pleier å heve seg i de store kampene. Men ett EM-mål totalt i karrieren tyder på at det er mer å hente.

Vurderinger før kampen

Det er to lag med verdensspillere på nesten hver posisjon som møter hverandre. Men ingen av lagene har nådd det nivået de kan. Portugal hemmet av Cristiano Ronaldo som fortsatt ikke har scoret i turneringen.

Frankrike hemmet av en defensiv trener, og det gjenstår å se om han tar en mer vågal satsing. Mye tyder på at det blir fortsatt risikominimering fra Frankrikes side. Men med tanke på alle de stjernene som kan avgjøre, kan det meget vel bli fransk seier i ordinær tid.

Frankrike har ikke tapt mot Portugal ved mer enn én anledning, som var i EM-finalen 2016 da de tapte 0-1 etter forlengelse. På de ti kampene lagene har møtt siden 1984, har Frankrike sju seire, to uavgjorte og bare ett tap.

Vårt oddstips på kampen

Det vil ikke bli en målrikt kamp hvis vi ser på resultatene hittil for lagene. Frankrike prioriterer forsvaret, mens Portugal har hatt det svært vanskelig å score mål, med unntak av 3-0-seieren mot Tyrkia.

Faktum er at de ikke har scoret mål på sine to siste kamper. Frankrike har også hatt vanskeligheter med å score mål, samtidig som de har et sterkt forsvar. Med en semifinale på spill, tror vi ikke på en offensiv fotballkamp, men snarere på en målfattig affære. Derfor spiller vi under 2,5 mål til odds 1,60 hos Sportaza.

Hold et ekstra øye på

 • Bruno Fernandes: Manchester Uniteds kaptein scoret i kampen mot Tyrkia og er en av få offensive spillere som får godkjent i de siste kampene. Mot Slovenia sto han bak det meste, og hadde han hatt noen andre enn Ronaldo foran seg, ville det sikkert blitt assists for portugiseren.

 • Kylian Mbappe: Frankrikes verdensstjerne har et nivå til i seg. Kommer den frem nå mot Portugal i kvartfinalen, eller er masken et for stort problem?