Spania vs Tyskland – Oddstips EM 2024 Kvartfinale

Hvilken kamp som innleder kvartfinalene der vertsnasjonen Tyskland møter Spania. Det er de to mest suksessrike lagene i EM som står mot hverandre, og vinneren kan svært godt spille finalen i Berlin og til og med vinne hele turneringen. Ser vi på oddsene hos norske bettingsider, vil det bli svært jevnt. Men Spania er knappe favoritter ifølge spillselskapene, da de har imponert mest av lagene. Tyskland har imidlertid fordelen av hjemmebane og dermed støtte på tribunene. Forvent en elektrisk atmosfære i Stuttgart under fredagens kvartfinale.

 • Dato: 5. juli 2024
 • Avspark: 18:00
 • Arena: MHP Arena (Stuttgart)
 • Dommer: Antony Taylor (England)

Odds er hentet fra Lilibet

100% opptil 5.000 kr

Odds på kampen

 • Spania – 2,70
 • Uavgjort – 3,10
 • Tyskland – 2,85

Spanias vei til kvartfinalen

 • Kroatia: 3-0
 • Italia: 1-0
 • Albania: 1-0
 • Åttedelsfinale: Georgia – 4-1

Tysklands vei til kvartfinalen

 • Skottland: 5-1
 • Ungarn: 2-0
 • Sveits: 1-1
 • Åttedelsfinale: Danmark 2-0

Spania har imponert stort

Det spanske landslaget har imponert stort. Spillselskapene holdt dem som fjerde favoritt til å vinne turneringen, bak England, Frankrike og Tyskland. Nå holdes de som favoritter bak England. Hadde de hatt en lettere vei til finalen, hadde de nok vært klare favoritter til å vinne kampen.

I gruppespillet gikk Spania videre uten å slippe inn mål. Totalt scoret de fem mål i det som ble beskrevet som den tøffeste gruppen på forhånd. Det unge spanske laget krydret med rutine i forsvarsrekka har vist seg å være en vinnende kombinasjon. Nå har de kanskje den tøffeste mulige motstanden når vertsnasjonen Tyskland venter i kvartfinalen. Men hvis de spiller på sitt høyeste nivå, vil de kunne true hjemmelaget og gå videre til semifinalen.

Tyskland trenger å løfte seg et nivå

Det tyske laget vet at de må vinne for å unngå å skuffe sine hjemmefans. Målet er EM-gull, og hvis de går forbi Spania, er de ett skritt nærmere finalen i Berlin. Noen sier at dette er den moralske finalen, men med tanke på at Portugal eller Frankrike venter i semifinalen, kan alt skje.

Tyskland har delvis imponert under turneringen. De startet sterkt mot Skottland og Ungarn, men hadde problemer i avslutningskampen mot Sveits. I åttedelsfinalen mot Danmark hadde de marginene på sin side da de var millimeter fra å komme under, men en VAR-offside endret det. I tillegg var Tysklands første mål en VAR-hands som dommerne ikke så.

Blir en spennende kamp

Ifølge spillselskapene er det helt jevnt hvem som vinner kampen. Spania har en fordel mot Tyskland da de vant i semifinalen av VM 2010 med 1-0. I Nations League 2020/21 vant de med 6-0.

Faktum er at Spania ikke har tapt mot Tyskland siden 1988, en statistikk som er vanskelig å ignorere. Tyskland har ikke vunnet EM på 28 år, men etter å ha vunnet seks kamper og spilt to uavgjort på sine åtte siste kamper, har tyskerne begynt å drømme om gull. Når de semifinalen, vil det være første gang på åtte år at de lykkes i et stort mesterskap.

Spania er imidlertid vanskelige å slå og har imponert. På 18 kamper siden begynnelsen av 2023 har de bare sluppet inn mer enn ett mål ved to anledninger. I tillegg har Fabian Ruiz vist god form og scoret i tre av sine fire siste landskamper.

Vårt oddstips på kampen

Det føles virkelig jevnt, og mye tyder på at det blir en lang kveld i Stuttgart. Ser vi på oddsene, er det helt jevnt, og vi tror det er en grunn til det. Da lagene møttes i VM 2022, ble det uavgjort. Med unntak av 6-0-seieren til Spania i 2021, har de siste syv møtene mellom lagene endt uavgjort eller med knapp seier. Vi tror det blir ekstraomganger eller straffesparkkonkurranse som avgjør kampen.

Vi spiller uavgjort i ordinær tid til odds 3,10 hos Lilibet.