Sveits mot Italia – Oddstips og tanker før EM 2024 åttendedelsfinale

En av de mer uforutsigbare åttendedelsfinalene er den mellom Sveits og Italia. Den regjerende Europamesteren Italia har ikke imponert under EM 2024 hittil, men tok seg videre etter et utligningsmål i det 97. minuttet mot Kroatia. Nå gjenstår det å se om de kan ta seg forbi et Sveits som har prestert bra mot Ungarn og Tyskland, men også bare spilt uavgjort mot Skottland. Hvem går videre til kvartfinalen, Sveits eller Italia?

Odds er hentet fra Lilibet

100% opptil 5.000 kr

Fakta før kampen

 • Dato: Lørdag 29. juni 2024
 • Avspark: 18:00
 • Arena: Olympiastadion (Berlin)
 • Dommer: S Marciniak (Polen)

Odds Sveits mot Italia

 • Sveits – 3,40
 • Uavgjort – 2,95
 • Italia – 2,45

Sveits vei til sluttspillet

 • Ungarn 3-1
 • Skottland 1-1
 • Tyskland 1-1

Italias vei til åttendedelsfinale

 • Albania 2-1
 • Spania 0-1
 • Kroatia 1-1

Sveits var bra mot Tyskland

Sveits startet dette Europamesterskapet med en fin seier mot Ungarn. Spesielt imponerte de stort i første omgang og tok ledelsen 2-0 etter mål av Duah og Aebischer. I andre omgang slapp de inn et reduseringsmål, men klarte til slutt å vinne kampen 3-1.

Sveits var derfor store favoritter før den andre gruppespillskampen mot Skottland. Men en svak prestasjon resulterte i bare 1-1 mot en av turneringens store skuffelser. Dette betydde at de måtte vinne mot Tyskland i den siste gruppespillskampen for å vinne gruppen, mens uavgjort ville innebære at de ble gruppetoer og gikk videre likevel.

Mot Tyskland leverte Sveits en veldig sterk prestasjon. De viste at de er et lag å regne med, og da de tok ledelsen 1-0 i det 28. minuttet var det ikke ufortjent. Deretter fortsatte de å skape problemer for tyskerne og hadde en ball inne som ble annulert av VAR. Sveits holdt tett frem til det 92. minuttet da de slapp inn 1-1-målet som betød at de endte som nummer to i gruppen.

Selv om Italia er en vanskeligere motstander enn Danmark, havnet Sveits på den enkle halvdelen av sluttspilltreet. Veien til finalen er betydelig enklere for Sveits sammenlignet med den andre siden hvor Spania, Portugal, Tyskland og Frankrike finnes.

Italia har blandet og gitt

Det italienske landslaget vant EM-finalen sommeren 2021 for tre år siden, men gikk glipp av VM-sluttspillet 2022 i Qatar etter fiasko i Playoff mot Nord-Makedonia. Før dette EM havnet de i en veldig tøff gruppe med Albania, Kroatia og Spania. I åpningskampen mot Albania kom de tidlig under etter 23 sekunder. Men Italia kom tilbake og vant kampen 2-1 etter å ha snudd kampen på ti minutter.

I andre kamp mot Spania hadde de ikke mye å si. Italia ble utspilt og skapte ikke særlig mye. De holdt imidlertid sifrene nede og tapte 0-1. Dette betydde at Italia sto på tre poeng før den siste kampen mot Kroatia. Uavgjort ville være nok til å bli nummer to i gruppen, mens et tap ville bety at de endte som nummer tre og i ettertid ikke hadde nok til en plass i sluttspillet.

Italia kom under etter at Luka Modric tok hevn for sin straffebom og satte 1-0 i begynnelsen av andre omgang. Italia trengte dermed en utligning, men slet med å skape de virkelig farlige sjansene.

Det var først i det 98. minuttet at Italia klarte å få inn en utligning etter at Zaccagni skjøt inn ballen i det som ble kampens siste minutter. Utligningen var nok til at Italia ble nummer to i gruppen på fire poeng, og dermed tok de også en direkte plass til sluttspillet.

Tanker før kampen og oddstips

Av alle åttendedelsfinalene føles denne kampen kanskje som den vanskeligste å tippe. Begge lagene er ekstremt dyktige kollektivt, men mangler kanskje de virkelig store profilene og stjernene. Sveits hadde en enklere gruppe enn Italia og viste mot Tyskland at de kan true veldig gode motstandere. I tillegg har de mye erfaring fra de store mesterskapene med en stort sett uforandret tropp.

Italia er regjerende Europamestere, men har ikke samme tyngde i laget som sist. De spiller likevel fin fotball og har ikke sluppet inn mer enn ett mål i en og samme kamp. Mot Kroatia viste de også at de har moral i laget, og det sene utligningsmålet ga laget mye selvtillit.

Vi tror det kommer til å bli en målfattig kamp. Derfor velger vi å spille under 2,5 mål til odds 1,48 hos Lilibet.

Vi satser på under 2,5 mål til odds 1,48 hos Lilibet.

Hold øye med: Bolognas Dan Ndoye har vært en av de beste spillerne for Sveits i dette mesterskapet. Mot Tyskland kom også hans første landslagsmål.

Italias Lorenzo Pellegrini scoret mål mot Albania og leverte også en god prestasjon mot Kroatia, der han ble kåret til Italias beste spiller etter kampen.