Tyskland mot Danmark – Oddstips åttedelsfinale EM 2024

Når Fullkrug utlignet på overtid mot Sveits, vant Tyskland sin gruppe i EM 2024. Spørsmålet er om de dermed ga seg selv en betydelig vanskeligere vei til finalen. På samme side finnes nemlig Portugal, Spania og Frankrike, som må beseires om det skal bli finale. Men først venter Danmark, som gikk videre som gruppetoer uten å vinne en eneste kamp i gruppen. Tre uavgjorte kamper var nok til å bli nummer to i gruppen, men nå venter en ekstremt tøff kamp når Tyskland står for motstanden. Vinneren går til kvartfinalen, der Spania mest sannsynlig venter.

Oddsene er hentet fra Punterz

100% opptil 200 EUR

Fakta før kampen Tyskland – Danmark

 • Dato: 29. juni 2024
 • Avspark: 21:00
 • Arena: Signal Iduna Park (Dortmund)

Odds på kampen

 • Tyskland – 1,60
 • Uavgjort – 3,95
 • Danmark – 6,25

Tysklands vei til sluttspillet

 • Skottland: 5-1
 • Ungarn: 2-0
 • Sveits: 1-1

Tyskland startet med å kjøre over Skottland med 5-1 i åpningskampen. Det var starten nasjonen hadde drømt om etter flere svake mesterskap. Ser vi på 2024, har Tyskland fem seire og to uavgjorte, og Nagelsmann har begynt å få orden på det tyske lagmaskineriet. Mot Skottland leverte de mesterskapets prestasjon, noe som bådet godt for fortsettelsen.

I andre kamp mot Ungarn fortsatte Tyskland med en stabil prestasjon. 2-0 mot Ungarn speilet kampbildet, og de var egentlig aldri truet. Det tyske laget leverte en fin prestasjon og viste at de er med for å vinne.

Men i den siste gruppespillkampen mot Sveits havnet de under. Spillemessig gjorde de en ganske bra kamp, men hadde svært vanskelig for å få hull på Sveits. Det skulle imidlertid komme en utligning, men det satt langt inne. Først på overtid klarte Fullkrug å utligne. Spissen leverte en fantastisk heading, og poenget betydde at de vant gruppen med syv poeng.

Havnet i den vanskelige omgangen

Men det innebar også at de havnet på den vanskelige halvdelen. For i en kvartfinale venter sannsynligvis Spania, og i en semifinale eventuelt vinneren mellom Portugal og Frankrike. På den andre halvdelen er de beste lagene Italia, England og Nederland. Dermed er det en ekstremt tøff vei til finalen for vertsnasjonen. Men for å vinne et mesterskap må man vinne alle sine sluttspillkamper.

Danmark har vært en skuffelse

 • Slovenia: 1-1
 • England: 1-1
 • Serbia: 1-1

Forrige EM-sluttspill nådde Danmark semifinalen, og det var fotballfeber i nasjonen. Men i VM 2022 i Qatar var de en stor skuffelse. Foran EM 2024 var forventningene høye da laget havnet i en ganske komfortabel gruppe med Slovenia, Slovakia og England. Men allerede i åpningskampen mot Slovenia skulle problemene begynne. De tok riktignok ledelsen mot Slovenia og dominerte spillemessig. Men de klarte ikke å score 2-0-målet, og i stedet ble det en sen utligning for Slovenia, og Danmark tapte poeng mot gruppens antatt svakeste lag.

I neste kamp mot England var de spillemessig bedre og utlignet også Harry Kanes ledelsesmål gjennom Hjulmand. Men til tross for spillemessig overtak klarte de ikke å avgjøre kampen og stod derfor med to poeng foran den siste kampen mot Serbia.

Der visste danskene at et uavgjort resultat mest sannsynlig ville være nok til å gå videre som gruppetoer. Så ble også tilfellet i en hendelsesfattig 0-0-kamp. Dermed gikk Danmark videre som gruppetoer uten å vinne en eneste kamp i gruppespillet. Samtidig viser det også at de er et vanskelig lag å slå i dette mesterskapet. Men mot Tyskland går de inn i kampen som klare underdogs.

Tanker før kampen

Det er en grunn til at Tyskland er favoritter mot Danmark. De har scoret åtte mål på tre kamper og bare sluppet inn to. De har en tropp som er en av turneringens beste, samt en trener på absolutt høyeste nivå. Nagelsmann har tatt noen tøffe beslutninger i løpet av året som har slått ekstremt godt ut.

Det som blir interessant, er om Nagelsmann velger å fortsette med Kai Havertz. Med Fullkrug får man en helt annen trussel i boksen, men mye tyder på at Nagelsmann fortsetter med den mer dynamiske Havertz som dog ikke har hatt en god turnering.

Oddstips og odds

Over 90 minutter er det vanskelig å se Danmark true Tyskland. De vil sannsynligvis spille lavt og håpe på kontringer. Men spillemessig burde det passe Danmark ganske dårlig å måtte forsvare så mye, da de gjerne vil være ballførende.

Vi tror at Tyskland vil vinne kampen. Oddsen 1,60 hos Punterz er høy med tanke på den favorittstatus og overlegenhet som Tyskland har foran kampen. De spiller på hjemmebane foran et kokende Dortmund, og selv om den gule veggen ikke er på plass, kan vi forvente et voldsomt trykk på tribunene.

Våres oddstips: Tyskland vinner og avgjør i ordinær tid til odds 1,60 hos Punterz.

Hent en velkomstbonus hos Punterz og spill på sluttspillet i EM 2024.