Gjennomgang av Gruppe E og F med oddstips

Vi har tidligere gått gjennom Gruppe A til D og nå er det tid for å se nærmere på de to andre gruppene i turneringen. Gruppe E har allerede spilt en runde i dag der vi så Slovakia overraskende vinne mot Belgia, mens Romania tok en overbevisende seier mot Ukraina med 3-0. På tirsdag er det tid for Cristiano Ronaldos Portugal å gjøre sin entré i turneringen i en ganske komfortabel gruppe.

Odds er hentet fra Unibet

200% opptil 100 EUR

Gruppe E

  • Romania
  • Belgia
  • Slovakia
  • Ukraina

Ser vi på oddsen før den første runden, var det nok Belgia og Ukraina som mange trodde skulle gå videre. Etter dagens kamper står begge disse lagene med null poeng. Romania har kanskje vært den største positive overraskelsen så langt. Ukraina hadde før kampen en odds på 1,85 mens Romania lå på 4,50. Romania dominerte over Ukraina og vant 3-0 etter en minst sagt overbevisende innsats.

Om Ukraina var favoritter før kampen mot Romania i EM 2024, var det ingenting mot Belgias favorittstatus før deres premiere mot Slovakia. Seier på Slovakia ga 8,00 i gevinst, så gratulerer til dere som spilte på dette.

Belgia så slitne ut i første omgang, og Slovakia stod godt imot etter ledelsesmålet av Schranz i det syvende minuttet. Belgia økte tempoet noe i andre omgang og spesielt sto Tielemans for et fint innhopp. Belgia og Romelu Lukaku hadde to mål inne i andre omgang, men VAR gikk inn og fjernet begge.

Fortsettelsen i Gruppe E

Belgia møter Romania i neste runde og trenger virkelig en seier. Samtidig møtes Ukraina og Slovakia i en kamp som føles helt åpen. Ukraina hadde nok ikke så store forhåpninger etter sin premiere, men etter Slovakias overraskelse er gruppen vidåpen.

Romania og Slovakia i den siste runden kan bli en virkelig høydepunkt der begge lagene vet at en seier i siste kamp betyr at sluttspillet er et faktum. Skulle begge lag vinne sine neste kamper, er de allerede klare da de står med seks poeng.

Våres oddstips i Gruppe E

Selv om Belgia overraskende tapte mot Slovakia, tror vi de tar seg sammen og vinner sine to gjenværende kamper. Det ville bety at laget står med seks poeng og mest sannsynlig er ett av de to lagene som går videre. I tillegg tror vi at Romania er sterke nok til å slå Slovakia i den siste kampen og gå videre med seks poeng. For Slovakia tror vi det kan bli tøft, selv om de imponerte mot Belgia. De trenger en seier mot Ukraina i neste kamp for å gå videre. Men vi tror Ukraina kommer tilbake. Vi spiller på Belgia og Romania som gruppens to beste lag.

Gruppe F 

Lag Vinner 2 Beste
Portugal 1,40 1,15
Tyrkia 5,50 1,80
Tsjekkia 6,50 2,10
Georgia 17,00 3,50

Portugal er en av turneringsfavorittene og kommer til Tyskland med et utrolig sterkt lag. Selv om han er 39 år, er Cristiano Ronaldo fortsatt spilleren det snakkes om, og som EMs beste målscorer gjennom tidene håper han å øke avstanden til spillerne bak ham på tidenes toppscorerliste.

Men Ronaldo er langt fra den eneste stjernen i Portugal. Troppen er verdsatt til over 1 milliard euro, og her finnes både stjerner og erfaring. Milans Rafael Leao, Manchester Uniteds Bruno Fernandes, og Manchester City-duoen Ruben Dias og Bernardo Silva er noen av stjernene. I tillegg er det talent i Nuno Mendes, Joao Neves og Antonio Silva, som alle er 21 år eller yngre. En som ikke er 21 er 41 år gamle Pepe, som fortsatt holder et høyt nivå.

Tyrkia er tilbake i et mesterskap

Etter mange tunge år er Tyrkia tilbake i et stort mesterskap. Laget hadde et godt kvalifiseringsspill og har mange dyktige spillere i troppen. Hakan Çalhanoğlu fra Inter er lagets største stjerne sammen med Juventus’ unge angriper Kenan Yildiz. Real Madrids Arda Güler er også en spiller å se opp for. Tyrkia er favoritter etter Portugal for å avansere.

Tsjekkia

Tsjekkia har ikke direkte noen verdensstjerne, men det finnes mange nyttige spillere på laget. West Hams 29 år gamle midtbanespiller Tomas Soucek er et slikt eksempel. Leverkusen-duoen Patrik Schick og Adam Hlozek forventes å levere framover. Dessuten er Sparta Prags stopperduo Martin Vitik og Ladislav Krejci godt samspilte. Vi tror Tsjekkia kan være et av lagene som overrasker i dette mesterskapet.

Georgia

Georgia er rangert som nummer 75 på FIFA-rankingen og har en god keeper i Giorgi Mamardashvili, som til daglig spiller i Valencia. Men den store stjernen er Napolis 23 år gamle venstreving Khvicha Kvaratskhelia, som har gjort det utrolig bra i Serie A. En spiller verdt å nevne er også Georges Mikautadze i FC Metz.

Våres oddstips for Gruppe F

Vi tror at Portugal tar førsteplassen og at de får følge av Tsjekkia. En odds på 2,10 på Tsjekkia har definitivt spillverdi.